Dani medijske pismenosti – Gimnazija Bjelovar

 Dani medijske pismenosti – Gimnazija Bjelovar

Ove godine obilježili smo Dane medijske pismenosti u našoj školi u razdoblju od 22. travnja do 4. svibnja 2024. godine. Glavni cilj bio je upoznati učenike o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima, kao i o načinu i proizvodnji medijskog sadržaja te o ulozi HRT-a u  svakodnevnici.

     Ove godine, uz održana javna predanja i radionica  profesorica Biljane Barišić Mudri na temu „Poštujmo autorska prava“ i Željke Holjević na temu „Istina – neistina u medijskom prostoru“, gost nam je bio Darko Flajpan s temom „Proizvodnja medijskog sadržaja“.  

     Darko Flajpan je voditelj edukacija na HRT Akademiji u Zagrebu. Na predavanju je učenicima objasnio i približio što su to vijesti, reportaža i ostale novinarske forme te tijek nastajanja TV priloga. Učenicima su nadasve bili zanimljivi rekviziti koje  je Darko Flajpan donio sa sobom.

      Učenici su imali pregršt pitanja o radu HRT-a, tko može raditi na HRT-u, što se sve od opreme koristi na snimanju, kako je ispunjen jedan dan novinara i sl. Darko Flajpan je na sva pitanja učenicima odgovorio s velikim entuzijazmom i strpljivošću koju u današnje vrijeme malo tko ima.

      Organizatorice Biljana Barišić Mudri i Željka Holjević zahvaljuju gospodinu Darku Flajpanu na izuzetnom predavanju i radionici.