Zdrav um za zdravo tijelo

 Zdrav um za zdravo tijelo

U našoj školi ove školske godine u sklopu Školskog preventivnog programa provodi se Projekt „Zdrav um za zdravo tijelo“  .

U okviru ovog preventivnog projekta održavaju se edukacije za nastavnike, roditelje i učenike s naglaskom na informiranju i educiranju o različitim oblicima poteškoća i poremećaja mentalnog zdravlja, osvještavanju o zaštitnim čimbenicima koji pomažu očuvanju mentalnog zdravlja te razvoju životnih vještina koje omogućuju nošenje sa svakodnevnim životnim stresorima. Rad s roditeljima usmjeren je na odgovorno roditeljstvo, bolju komunikaciju i odnose roditelja i djece te informiranje o zaštitnim čimbenicima koji utječu  na sprečavanje poteškoća mentalnog zdravlja kod djece .  Održani su roditeljski sastanci u svim prvim razredima, a slijede  u drugim i trećim razredima.

Iz redova maturanata osnovana je grupa vršnjačkih edukatora koji su izradili  preventivne radionice  kojima obilaze sve razrede naše škole . Dio aktivnosti na održanim radionicama  za učenike možete vidjeti na priloženim fotografijama. 

Edukatori su, uz pomoć psihologinje Marine Jurušić, izradili i anketu koju će popuniti svi učenici na satovima razrednika kao bi se dobili rezultati na temelju kojih ćemo planirati aktivnosti u školskom preventivnom programu sljedeće školske godine.