eTwinning projekt „Youth in action for SDGs“

 eTwinning projekt „Youth in action for SDGs“

Tijekom ove školske godine, od listopada do travnja, učenici 2.b razreda sudjelovali su u eTwinning projektu Youth in action for SDGs, u sklopu izborne nastave informatike. U projektu je sudjelovalo 18 partnerskih škola iz sedam zemalja: Hrvatske, Italije, Španjolske, Francuske, Mađarske, Turske i Maroka.
Cilj projekta je bio povećati razinu digitalnih vještina učenika kroz korištenje različitih digitalnih alata, upoznavanje i komunikacija s vršnjacima iz različitih kultura, upoznavanje s ciljevima održivog razvoja, unaprjeđenje suradničkog rada.
Tijekom projekta učenici su u suradničkim aktivnostima izradili prezentaciju o ciljevima održivog razvoja, kalendar za 2022. godinu, interaktivnu kartu s oznakama mjesta koje zahtijevaju hitno djelovanje u nekom od područja održivog razvoja i nastavne planove s materijalima za učenike i nastavnike objedinjene na web stranici.
Održana su četiri video sastanka nastavnika i četiri sastanka učenika. Tijekom svakog sastanka učenici su surađivali u međunarodnim timovima upoznajući se, rješavajući zajedno zadatke ili dogovarajući korake za izradu zajedničkih materijala.
Cijeli projekt je od strane učenika ocijenjen kao vrlo uspješan uz izraženu želju da se i dalje uključuju u ovakve aktivnosti. Rezultate projekta pogledajte na poveznicama u nastavku.
Web stranica: https://mihaelakelava.wixsite.com/lessonsforsdg
Interaktivna karta: https://uebermaps.com/maps/46661-urgent-action-on-sdg
Twinspace projekta s provedenim aktivnostima: https://twinspace.etwinning.net/202658/pages/page/1806454

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *