Izložba „Ovako je počelo…”, Anne Frank, VR naočale…

 Izložba „Ovako je počelo…”, Anne Frank, VR naočale…

Izložba povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti (27. siječnja)

U petak,  27. siječnja 2023. otvaramo izložbu ,,Ovako je počelo…” postavljenu povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve holokausta.

Osamnaest postera prikazuju priču o životu Židova u Europi u razdoblju od postojanja Weimarske Republike do kasnih 1930-ih godina. Posteri su raspoređeni prema kronološkom redoslijedu kako bi se istaknuo proces kristaliziranja protužidovske politike, dostignuvši svoj vrhunac ogromnim neredima koji su se dogodili u noći s 9. na 10. studenoga 1938. Slikama su pripojeni citati nekih ,,glavnih” ličnosti – Židova i ne-Židova.

Izložba je postavljena na 1. katu škole (hodnik) i bit će otvorena do 27. veljače 2023. Izložbu su postavile profesorica Željka Holjević i knjižničarka Biljana Barišić Mudri.

Izložba Anna Frank

Povijesna grupa naše škole, pod vodstvom profesorice Melite Štimac uredila je pano na temu Anne Frank. Izložba je postavljena na panou na prvom polukatu škole, a Kuću Anne Frank iz Amsterdama možete posjetiti i pomoću VR naočala koje će vam demonstrirati članovi povijesne skupine ispred izložbenog prostora (panoa). Sve zainteresirane za virtualni posjet Kući Anne Frank molimo neka se jave profesorici Štimac uživo ili putem Teamsa kako bi mogla napraviti raspored korištenja VR naočala, odnosno kako bi svi zainteresirani učenici dobili priliku virtualnog posjeta.