„ Sigurno na dva kotača“

 „ Sigurno na dva kotača“

I ove godine naša škola sudjeluje u projektu Projekt građanin. Učenice koje su sudjelovale u projektu odabrale su temu  iz domene sigurnosti vožnje biciklom.

Naziv  koje su djevojke dale svom timu glasi Pomični kotači, a naslov cijelog projekta je Sigurno na dva kotača.

Iz samog naziva vidljivo je da je težišnica ovogodišnje teme stavljena na  opasnosti i sigurnosti koje se vežu uz upravljanje biciklom.

Djevojke su proučile relevantne zakone, različite propise, kontaktirale OŠ škole, kontaktirale PU bjelovarsko- bilogorsku, obavile intervju s odgajateljicom u vrtiću, te provele anketu u među učenicima/ama naše škole s pitanjima o provedenoj edukaciji po pitanju upravljanja biciklom. 

Iva Pogledić (3.d), Nina Vicić (3.a), Ela Dolenac (4.b), Stela Balenović (3.d) su besprijekorno   suvereno, jasno, argumentirano  prezentirale svaka svoj dio unutar projekta.

Zorno su predočile sam problem, iznijele je li već do sada postoji rješenje, kakva je konkretno situacija u vezi nesreća biciklom u našoj Županiji, ali u Republici Hrvatskoj. Kakvi sve izazovi čekaju mlade i male vozače bicikla.  Potom su prezentirale moguća rješenja istog problema, nakon čeka je uslijedilo izlaganje rješenja za kojeg su se odlučile i na kraju kao bi se sve to moglo realizirati.

Tijekom rada na projektu osim prezentatorica  sudjelovale su  učenice Marijeta Nemet(4.a) i Luna Bunčić (1.c).

Projekt je 26. ožujka 2024. u Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar  prezentiran Županijskom povjerenstvu u sastavu pedagoginja Ornela Malogorski,  predsjednica povjerenstva, te članice Ivanka Jareb, dipl. iur. I dr.sc. Zdenka Brebrić.

Članice povjerenstva tj. sudci procjenitelji, pohvalile su rad učenica, dale dodatne sugestije, te   su učenice predložene za državnu smotru koja će se održati 18.svibnja 2024. godine u Zagrebu.

Učenice su zadovoljne vlastitim radom,  samom organizacijom susreta ali i pohvalama i dodatnim konstruktivnim savjetima komisije.   Mentorice učenica profesorice Željka Holjević  i knjižničarka Biljana Barišić Mudri su ponosne su što imaju priliku raditi s tako nadarenim, vrijednim i talentiranim učenicama.