Terenska nastava 1. C, 3. B i 3. D razreda

 Terenska nastava 1. C, 3. B i 3. D razreda

U ponedjeljak 13. veljače učenici 1. C, 3. B i 3. D razreda svoju su nastavu održali izvan učionice. U sklopu projekta Surađuj, volontiraj, aktiviraj se i mentoriraj!, koji je osmislila i vodila profesorica Mihaela Kelava, uputili su se u Zagreb na terensku nastavu. Kako bi se ostvarile sve zamišljene projektne aktivnosti, pred učenike je bio postavljen nimalo lak zadatak – uspeti se na najviši vrh Medvednice.

Kao omiljeno izletište, Medvednica je prošarana mnogim pješačkim stazama, a kako ne bi skrenuli s puta ili zalutali, pobrinuli su se učenici suradnjom i odličnim snalaženjem u prirodi. Iako je predviđeno vrijeme uspona bilo oko 2,5 sata, učenici i profesori pokazali su svoj sportski duh pa su 1033 m visoko Sljeme „osvojili“ za manje od 2 sata na čemu bi im zavidjeli i puno iskusniji planinari.   

Nakon kratkog odmora, učenici su proveli zamišljene individualne i timske aktivnosti na snijegu. U cilju poticanja fizičke aktivnosti i jačanja samopouzdanja održano je natjecanje u štafetnom sanjkanju i grudanju u dalj, a važnost timskog rada i uvažavanja različitosti  osvijestili su kreativnom i zabavnom igrom pod nazivom timski prsten.

Sljemensko sunčano poslijepodne bilo je rezervirano za zabavu i opuštanje. Dok su poneki nastavili sa snježnim sportskim aktivnostima, dio je uživao u toplom i ukusnom čaju, šetnji zaleđenim šumskim stazama te bistrom pogledu prema Hrvatskom zagorju s jedne strane i panoramskom pogledu prema glavnome gradu s druge.

Uz sjajne dojmove i pregršt novih ideja, boravak u prirodi okrunjen je vožnjom sljemenskom žičarom i povratkom u gradsku vrevu i buku naše metropole. Uz profesoricu Mihaelu Kelavu, u pratnji učenika bili su profesorica Sanja Radočaj i profesor Ivan Špoljarić.