Knjižnica

Valentinovo

E-mail Ispis PDF

Valentinovo

Latinska izreka iz 17. stoljeća kaže: Festa Valentino rediit lux – quisque sibi sociam jam legit ales avem, ili na hrvatskom: Došao je Valentinov blagdan, i svaka je ptica već sebi izabrala pticu – družicu. I ove godine naši vrijedni, kreativni i daroviti učenici su organizirali priredbu povodom Valentinova. Priredba je bila sačinjena od pjesama, igrokaza-glume, čitanja legendi i poezije, a program je vodila učenica Iva Kranjec.

12

Dan svetog Valentina od davnina se obilježava kao Dan zaljubljenih upravo zahvaljujući Valentinovom štićenju mladih ljubavnika. Legende o svetom Valentinu ispričali su nam članovi povijesne skupine: Ana Marija Horvat, Dorotea Globan, Elena Dvoraček, Anika Grgić i Filip Štimac uz mentorstvo profesorice Terezije Grgičin.

54

Ljubav se treba slaviti svaki dan, a upravo poezija ponekad može biti najljepši poklon. Neke od najljepših ljubavnih pjesama svih vremena S tobom napokon sav, Za tebe moja ljubavi, Čekaj me i Ljubavnu pjesmu čitali su nam učenici Patrik Matekov, Ana Bačaj, Tina Malogorski i Magdalena Trnski.

67

Smatra se da je poezija najstarija vrsta književnosti kada je u pitanju pisana riječ. Muze se najčešće vežu uz pjesnike i poeziju, a ono što im je svima zajedničko – bez njih nisu mogli. Životne priče slavnih pjesnika Francesca Petrarce, Dantea Alighierija, Stanka Vraza, Dominka Zlatarića, kneza Nikole Gučetića, kao i njihovih muza, među kojima se ističe Cvijeta Zuzorić, predstavili su učenici Dejana Misirača, Ena Starčević, Karla Štefan, Lukas Lukačević, Josip Dvoraček i Ana Marija Horvat igrokazom Muze slavnih pjesnika.

89101112131415

Romantičnu notu priredbi dale su naše učenice vokalnim i instrumentalnim izvođenjem poznatih pjesama hrvatske i svjetske scene. Pjesme One call away, Nasloni se, Baklje ivanjske, Someone you loved i Bed of roses izvodile su učenice Korana Horvatek, Elizabeta Vegh, Petra Stančin, Lana Trempetić, Lea Virovac i Lucija Radoš.

16171819

Ovu romantičnu valentinovsku atmosferu zaokružila je učenica Patricija Špoljarić posebnom izvedbom pjesme Trag u beskraju.

20

Program smo završili riječima kako je ljubav je najljepši osjećaj koji možemo podijeliti sa svojim bližnjima, obitelji, dragom osobom ili prijateljima, a sami odlučujemo s kime ćemo je proslaviti. Zahvaljujemo svima koji su prisustvovali priredbi, a posebno učenicima koji su sudjelovali u programu, kao i njihovim mentorima. Glazbenike je pripremala profesorica Vesna Krgović, učenike povijesne grupe profesorica Terezija Grgičin, a učenike za čitanje poezije i igrokaz je pripremala knjižničarka Biljana Barišić Mudri. Priredbu je organizirala knjižničarka uz tehničku podršku ravnatelja Želimira Vujića.

Natječaj ,,Oboji svijet''

E-mail Ispis PDF

„Oboji svijet”

Učenici/ce Gimnazije Bjelovar, ove godine su sudjelovali u projektu „Oboji svijet”. Natječaj za projekt je raspisao Forum za slobodu odgoja. Organizator natječaja je bila Gimnazija Bjelovar u suradnji s Forumom za slobodu odgoja.

Natječaj su u školi organizirale Biljana Barišić Mudri, prof. i Željka Holjević, prof. u svrhu prihvaćanja, poštivanja i razumijevanja različitosti, promoviranja nenasilja, mirnog rješavanja sukoba, izgradnje mira, odgoja za mir i interkulturalizam, poštivanje ljudskih prava te poticanje kritičkog, kreativnog i inovativnog promišljanja učenika i učenica o navedenim temama.

Radovi zainteresiranih učenika/ca mogli su biti u kategorijama: fotografije, stripa, plakata, priče, pjesme, video uratka, te ostali načini kreativnog izražavanja.

Komisija u sastavu tri profesora/ca, predstavnika/ca roditelja, te predstavnika/ce učenika od pristiglih radova odabrali su tri rada (Iva Galić 2.e., forma: crtež „Selfi”; Marko Balaško 2.a, forma: priča „Ljubav donosi sreću, te audiovizualni materijal učenika/ca 3.a, forma: film ,,Choose”) te ih poslali Forumu za slobodu odgoja.

Forum za slobodu odgoja odabrao je uradak, tj. priču pod nazivom „Ljubav donosi sreću” Marka Balaška, učenika 2.a razreda kao najbolji rad naše škole u kategoriji Oboji svijet riječju.

Sve pristigle radove učenika/ca možete vidjeti izložene u prizemlju škole.

Izvijestila: Željka Holjević, prof.

IMG-20191204-WA0001

IMG-20191204-WA0003

Ažurirano: Ponedjeljak, 09 Prosinac 2019 14:40

Tulum s(l)ova 2019./2020.

E-mail Ispis PDF

ts

Prijaviti se možete kod školske knjižničarke.

ČITATELJSKI MARATON

E-mail Ispis PDF

Dragi učenici,

u srijedu, 23. listopada, održat će se Čitateljski maraton - čitanje naglas. Ovo čitateljsko druženje namijenjeno je svim učenicima i profesorima koji bi htjeli predstaviti i preporučiti drugima svoju naj, naj knjigu. Druženje je zamišljeno tako da se čita ulomak ili po jedna stranica odabrane knjige po vašem izboru. Dođite čitati ili podržati profesore i vaše razredne kolege/ice čitatelje. Ukoliko želite sudjelovati kao čitatelj, prijavite se kod školske knjižničarke do utorka (22.10.). Čitateljski maraton će se održati u kupoli naše škole s početkom u 13.10h.

Do čitanja!

ČITATELJSKI MARATON

Ažurirano: Petak, 18 Listopad 2019 09:27

Mjesec hrvatske knjige 2019.

E-mail Ispis PDF

U RITMU ČITANJA

MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2

Stranica 3 od 9

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr