„ Raspisani“ učenik Gimnazije Bjelovar

E-mail Ispis PDF

Ove godine učenik Opće gimnazije Bjelovar Marko Balaško 4.A razreda sudjelovao je u Natječaju za kratku priču- satiru Slavko Kolar koju raspisuje Gradska Knjižnica Slavka Kolara Čazma. Već desetu godinu za redom Knjižnica provodi ovaj natječaj kao sastavni dio kulturno-književne manifestacije Dani Slavka Kolara. Ove godine na natječaj su bila prijavljena 92 rada autora/ce iz Republike Hrvatske i inozemstva.

Marko Balaško je prvi učenik srednje škole koji se u deset godina prijavio na navedeni natječaj, te se s pričom „ Pročišćenje“ plasirao u deset najboljih  i ušao u finale.
Ovo je ogroman uspjeh mladog pisca, koji se već kroz školske dane iskazao kao virtuoz u baratanju riječima, te je dvije godine za redom osvojio prvo mjesto u Natječaju „Oboji svijet“ koji raspisuje Forum za slobodu odgoja.
U Gimnaziji Bjelovar vrlo smo ponosni što imamo ovakve učenike kao što je Marko, koji osim savjesnog obavljanja školskih obveza nađu vremena i volje za dodatne sadržaje van nastave kojima svjedoče, o vlastitoj kvaliteti, entuzijazmu,upornosti  ali su i enormni poticaj i uzor budućim generacijama.

Izvannastavne aktivnosti