Opće vijesti

....sve opće školske i vanškolske vijesti i obavijesti

Noć knjige

E-mail Ispis PDF

Ove je godine po treći put organizirana manifestacija Noć knjige. Tom se događaju, uz brojne hrvatske knjižnice, pridružila i knjižnica naše škole. U 156 gradova i mjesta diljem Hrvatske čak 370 sudionika pripremilo je 700 programa. Prvi su se put u manifestaciju uključili i vrtići. Zahvaljujući njihovu sudjelovanju i velikom ovogodišnjem odazivu škola (97),  Noć knjige bogata je programima koji ukazuju na važnost čitanja i druženja s knjigom od najranije dobi.
Manifestacija je u Gimnaziji Bjelovar održana 23. travnja 2014. godine s početkom u 18 sati. Naša je gošća bila Višnja Tekajić, gimnazijska profesorica hrvatskoga jezika u mirovini. Profesorica Tekajić od rane mladosti piše kratke priče za djecu i mlade, autorica je dviju zbirki priča Cjelov leptira i Ratni dekameron te smo večer s njom nazvali Višnjine kratke priče. Susret smo započeli glazbom. Pjevanje učenice Marte Balenović, glasom i na gitari, pratio je Juraj Kamber Grahovac. Učenice Zlatka Đurišević, Nikolina Međimorec i Lea Leljak uprizorile su priču Idemo na ples, a Donovan Pavleković, Amalija Sever i Tajana Šimunović čitali su novije Višnjine priče. Osobito nam se svidjela priča Putopis u kojoj svaka riječ započinje slovom p. Učenike su pripremile profesorica Marina Šramek i učenica Buga Kranželić.
Druženje se, uz kolače, grickalice, sok, glazbu i razgovor s gošćom, nastavilo u školskoj knjižnici u kojoj je knjižničarka Zdenka Venus-Miklić postavila izložbu s knjigama, bivših i sadašnjih, profesora naše škole.

Ažurirano: Petak, 09 Svibanj 2014 22:49

Suradnička nastava

E-mail Ispis PDF

suradnicka

Ažurirano: Ponedjeljak, 28 Travanj 2014 17:20

Dan otvorenih vrata Visoke škole za primijenjeno računarstvo - Geek dan 2014

E-mail Ispis PDF
Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo
poziva zainteresirane buduće studente na Otvoreni dan – Geek dan,
12. travnja

Tradicionalni Otvoreni dan Visokog učilišta Algebra – Visoke škole za primijenjeno računarstvo namijenjen je svim budućim redovnim i izvanrednim studentima koji žele zanimljivu karijeru u IT-u. U sklopu "Geek dana 2014." bit će održan niz predavanja s fokusom na kreativne primjene informatike i računarstva: posjetitelji će naučiti što je i kako se koristi Arduino, vidjet će 3D printere u akciji, saznat će kako izgleda vrhunska multimedijska 3D produkcija, kako nastaju igre poput "Serious Sama", kako je razvijen sjajan domaći fotografsko-tehnološki projekt "Enfojer" i kako poslati raketu na Mjesec! "Geek dan" održava se 12. travnja s početkom od 9.30 sati.
Želeći dodatno približiti atraktivnost inženjerskih studija računarstva i studija multimedije, Visoko učilište Algebra – Visoka škola za primijenjeno računarstvo organizira tradicionalni Otvoreni dan – Geek dan, 12. travnja 2014. u Ilici 242 u Zagrebu (ulaz iz Domobranske ulice) s početkom u 9.30 sati.
Kroz niz interaktivnih predavanja i razgovor sa zanimljivim stručnjacima čije je računarstvo svakodnevni posao – ali često i hobi i zabava – budući redovni i izvanredni studenti računarstva i multimedije moći će se upoznati s novim i intrigantnim tehnologijama, kao i atraktivnim primjenama IT-a poput izrade igara i multimedijske produkcije.
Svi zainteresirani se moraju prijaviti putem weba www.racunarstvo.hr/geek.
Sam program i ostali detalji dostupni su u dokumentu koji možete preuzeti ovdje.

Glasujte za naše predstavnike u "Školskom laboratoriju"!

E-mail Ispis PDF

skolski labPoštovani profesori, dragi učenici!
Učenici 2.c razreda Mislav Unger i Ozren Mendaš sudjeluju na natjecanju “Školski laboratorij” u organizaciji British Councila čiji je cilj popularizacija znanosti među mladima. Oni Vas mole da posjetite web sjedište natjecanja kako bi glasali za njih te im omogućili da uspješno prođu u finale natjecanja ( možete i pogledati njihovu prezentaciju). Kliknite na link SL16: Olovo - od začina do otrova; ,potom podarite svoj glas  ispunjavanjem online obrasca.  Za glasovanje je potrebno upisati svoje korisničko ime i lozinku AAI identiteta. Glasovanje traje do 10. Ožujka. 2014.
Hvala!

Valentinovo u Gimnaziji

E-mail Ispis PDF

valentinovo gim

Ažurirano: Srijeda, 12 Veljača 2014 16:12

Stranica 11 od 13

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr