Opće vijesti

....sve opće školske i vanškolske vijesti i obavijesti

DOKUart u Gimnaziji i Gimnazija na DOKUartu

E-mail Ispis PDF

dokuartDOKUart je festival profesionalnog dokumentarnog filma iz Hrvatske  susjednih nam zemalja i zemalja EU koji se održava svake godine u gradu Bjelovaru. Pokrenuli su ga 2006 .g Rada Šešić, izbornica filmova koji će ući u program festivala, Denis Hladiš i Tibor Javurek.

U Gimnaziji Bjelovar 9. listopada 2013. održano je predavanje o DOKUartu. Predavanje su održale Rada Šešić i njezina gošća Simone van den Broek, a na predavanju su sudjelovali učenici od prvih do četvrtih razreda. Gošće su nam predstavile višestruko nagrađivani nizozemski film redatelja Marka Schmidta "Matiji zakoni" nastao 2012 g. Film progovara o redateljeom bliskom prijatelju iz djetinjstva koji je duboko uronio u autizam pa gubi kontakt s okolnim svijetom. Taj je film oduševio žiri na više od 25 filmskih festivala širom svijeta, a naša gošća Simone van den Broek njegova je producentica koja je doputovala iz Amsterdama da bjelovarskoj publici predstavi film. Zahvalila nam je na gostoprimstvu te nas je sve pozvala na projekcije dokumentarnih filmova.
Učenici Gimnazije pod vodstvom profesorice Marine Šramek nastupili su na filmskim projekcijama kao gosti kritičari. Učenica Sara Zadro bjelovarskoj je publici predstavila svoje viđenje nagrađivanog portugalskog filma Praxis, a učenik Marko Gorša kritički se osvrnuo na film Vivan las antipodas!
                              

 Lucija Rajič/Katarina Halauk 1.a

Ažurirano: Utorak, 05 Studeni 2013 20:08

Online sajam stipendija

E-mail Ispis PDF

POČINJE ON-LINE SAJAM STIPENDIJA I VISOKOG OBRAZOVANJA

Po prvi puta izlagači Sajma održavaju virtualna predavanja o mogućnostima studiranja i financiranja studija na 3 kontinenta

Nakon uspješno održanog 9. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci, u ponedjeljak, 28.listopada počinje On-line Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji ove godine uvodi interaktvna on-line predavanja izlagača (webinare) za srednjoškolce, studente i nastavnike iz čitave Hrvatske. Od 28. listopada do 7. studenog 2013. na portalu www.stipendije.info više od 20 izlagača iz 8 zemalja održat će on-line predavanja te predstaviti mogućnosti studiranja i stipendiranja studija u Austriji,  Estoniji, Hrvatskoj, Japanu, Mađarskoj, SAD-u, Švicarskoj i Ujedinjenoj Kraljevini. Nakon predavanja, On-line Sajam će se nastaviti od 8. studenog 2013. do 30. travnja 2014. te predstaviti programe svih 67 izlagača Sajma stipendija i visokog obrazovanja. Detaljni raspored i pristupni linkovi za on-line predavanja dostupni su na stranicama On-line Sajma http://www.stipendije.info/hr/sajam/on-line_sajam  i na Facebook stranici „Tražim stipendiju“ https://www.facebook.com/trazim.stipendiju.
Prednost on-line predavanja (webinara) je jednostavan i besplatan pristup koji omogućuje posjetiteljima iz čitave Hrvatske da izravno od predstavnika inozemnih sveučilišta, diplomatskih predstavništava i zaklada saznaju informacije o upisu i financijskoj potpori za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. Putem on-line predavanja, izlagači Sajma će predstaviti studijske i stipendijske programe i ujedno izravno odgovarati na pitanja sudionika.
Kroz on-line predavanja predstavit će se potpune stipendije za studij u Japanu te za Central European University, kao i mogućnosti studiranja na više od 50 sveučilišta u Europskoj uniji putem organizacije Dream Foundation. Kao poseban dodatak održanom Sajmu u Zagrebu i Rijeci, čak četiri američka sveučilišta predstavit će se posjetiteljima isključivo putem on-line predavanja, a u on-line predavanjima sudjelovat će visoko rangirana sveučilišta poput Vanderbilt University (Owen Graduate School of Management) i King's College London.

Ažurirano: Ponedjeljak, 28 Listopad 2013 16:15

Pocetak nastave

E-mail Ispis PDF

alt

Nastava u školskoj godini 2013./2014. počinje 2. rujna 2013.

Dobrodošli i puno uspjeha u novoj školskoj godini.

Ažurirano: Ponedjeljak, 21 Listopad 2013 20:04

Stranica 11 od 11

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr