Opće vijesti

....sve opće školske i vanškolske vijesti i obavijesti

Glasujte za naše predstavnike u "Školskom laboratoriju"!

E-mail Ispis PDF

skolski labPoštovani profesori, dragi učenici!
Učenici 2.c razreda Mislav Unger i Ozren Mendaš sudjeluju na natjecanju “Školski laboratorij” u organizaciji British Councila čiji je cilj popularizacija znanosti među mladima. Oni Vas mole da posjetite web sjedište natjecanja kako bi glasali za njih te im omogućili da uspješno prođu u finale natjecanja ( možete i pogledati njihovu prezentaciju). Kliknite na link SL16: Olovo - od začina do otrova; ,potom podarite svoj glas  ispunjavanjem online obrasca.  Za glasovanje je potrebno upisati svoje korisničko ime i lozinku AAI identiteta. Glasovanje traje do 10. Ožujka. 2014.
Hvala!

Valentinovo u Gimnaziji

E-mail Ispis PDF

valentinovo gim

Ažurirano: Srijeda, 12 Veljača 2014 16:12

Božićna priredba Gimnazije Bjelovar

E-mail Ispis PDF

20. prosinca 2013 g. održana je božićna glazbeno-scenska priredba u gimanzijskoj kupoli. Glazbeni dio priredbe izveo je školski „Big band“ (Ivan Gužvinac, Lucija Rajič, Monika Roher, Ema Milenković, Tena Lusavec, Ivona Lovrić, Ozren Mendaš, Bruno Bišćan, Borna Rajković, Eugen Pranjić, Luka Rasinec, Ivan Topolovčan, Lara Tomaško, Juraj Kamber Grahovac, Ivan Brezić i Monika Perić) uz vokalnu pratnju školskog zbora (Klara Pavlić, Lea Bundalo, Ivana Sataj, Marija Mihatović, Sara Mihalić, Laura Novak, Andrej Kalanja i Nikol Weller) pod vodstvom profesorice Vesne Krgović. Dramska je skupina (Vana Link, Petar Tomić, Dora Pleskalt, Lea Leljak i Paula Čatipović) pod vodstvom profesorica Mirjane Maretić i  Kristine Kraljić na zabavan, mladenački način prikazala svoje viđenje Božića koje razbija božićne stereotipe i ističe važnost zajedništa i ljubavi u blagdanskom vremenu, ali i životu općenito.
Scenarij su, prema ideji Paule Čatipović, napisali učenici uključeni u dramsku skupinu.

Na kraju priredbe sve prisutne učenike i profesore pozdravio je ravnatelj Želimir Vujić, čestitao im na svemu što su postigli u ovom polugodištu i zaželio svima sretan Božić.


                                       Katarina Halauk, 1. a

 

Za one koji žele znati nešto više...
...Valentina Bartolčić, učenica  4. e, razgovarala je s publikom i izvođačima o njihovim dojmovima o predstavi.

Kako vam se svidjela priredba?

Mislim da je priredba odlična i žao mi je što nije još više učenika došlo pogledati ju i podržati naše gimnazijalce koji su u nju uložili vrlo mnogo truda. Izvođači su stvarno odlični i nadam se da će biti još mnogo ovakvih događanja u školi.                        

djevojke iz publike

Kako su se učenici koji su sudjelovali u programu pripremali za današnju izvedbu?

Za priredbu smo se pripremali oko dva mjeseca. Probe smo imali pretežno subotama, a tijekom tjedna navečer nakon nastave. Ovoga tjedna smo svakodnevno uvježbavali program i znali smo čitavo poslijepodne provesti na probi. Naporno smo radili do zadnjeg trenutka.                                         

Tena Lusavec

Možete li mi reći kako su tekle pripreme za nastup i tko je osmislio program?

Počelo je zapravo vrlo kaotično. Prvenstveno je bend imao želju svirati temu iz Muppeta, a onda je krenulo poput lavine sa svim ostalim točkama iz Muppet showa. Dramskoj grupi zadali smo težak zadatak: trebali su svoj scenarij prilagoditi repertoaru benda. Ponosna sam što su tako vješto uklopili i prilagodili svoj dijalog pjesmama koje izvodi Big band.                                      

profesorica Vesna Krgović

 

Ažurirano: Subota, 21 Prosinac 2013 23:20

Bjelovarski IZOPYROSI osvojili nagradu publike

E-mail Ispis PDF

Bjelovarski IZOPYROSI osvojili nagradu publike!

           Naizgled običan prosinački školski dan za deseteročlani tim kemičara iz Gimnazije Bjelovar i njihovu mentoricu, profesoricu Ankicu Fusić, bio je mnogo više od toga. Naime, deset gimnazijalaca je zajedno s mentoricom sudjelovalo u međunarodnom znanstvenom natjecanju ChainReaction/Lančana reakcija. Natjecala su se 22 tima iz 18 škola, a nagrade su dodijeljene u dvije kategorije: nagrada publike i nagrada stručnog žirija. 
      Bjelovarski Izopyrosi su svojom vatrenom lančanom reakcijom, čije je stvaranje iziskivalo mnogo truda i kreativnosti, osvojili glasačku publiku. Iako je natjecanje bilo neizvjesno do zadnjih minuta, bjelovarski su gimnazijalci prikupili više od deset tisuća glasova te su se u dvoboju sa zagrebačkom V. gimnazijom izborili za prvo mjesto.  Stoga im je 9. prosinca 2013. godine gospodin Miroslav Brnjak, predstavnik tvrtke BASF Croatia, na prigodnom domjenku organiziranom u gimnazijskom kemijskom kabinetu uručio zaslužene nagrade.  Nagradu žirija osvojio je odličan uradak ekipe SamO PoLaKO iz čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog.
Lančanu reakciju bjelovarskih gimnazijalaca, ali i drugih ekipa, možete pogledati na stranici http://www.chemgeneration.com/hr/chainreaction/video-galerija-i-pobjednik-natjecanja.html.


         Domjenak je prošao u dobrom raspoloženju uz mnogo smijeha i zabave, a prigodnu atmosferu svojim je đacima priredila njihova mentorica koja ih je za njihovo zalaganje i promicanje znanosti nagradila „vatrenom“ tortom i kolačima. 
       Ekipa Izopyrosa ovim putem zahvaljuje na podršci mentorici Ankici Fusić koja ih je poticala i vodila, ravnatelju Gimnazije Bjelovar Želimiru Vujiću i Nastavničkom vijeću škole, svim učenicima Gimnazije Bjelovar koji su ih podržali u ovom projektu, svim sugrađanima i  glasačima te svima onima koji su na razne načine pomogli u ostvarenju ovoga projekta. HVALA VAM svima na podršci jer bez vas i vaših glasova ne bismo mogli pobijediti!

                                                             Rafaela Bartulović, 2. e, Ines Kladušić, 2. e i Tomislav Piršljin, 3. c

Ažurirano: Četvrtak, 12 Prosinac 2013 09:26

Reći ne nije dovoljno

E-mail Ispis PDF

Untitled

Ažurirano: Utorak, 26 Studeni 2013 00:17

Stranica 10 od 12

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr