Opće vijesti

....sve opće školske i vanškolske vijesti i obavijesti

LiDraNo 2016.

E-mail Ispis PDF

Ovogodišnja Gradska smotra LiDraNo 2016. za srednje škole održana je 9. veljače u organizaciji Gimnazije Bjelovar.  Na  LiDraNu su nastupali učenici pet bjelovarskih srednjih škola: Gimnazije Bjelovar, Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, Medicinske škole Bjelovar i Glazbene škole „Vatroslav Lisinski“.

Sudjelovalo je ukupno 64 učenika i 12 mentora. Gimnazijalci na ovogodišnjem LiDraNu bili su: Ana Perković, Ela Nalevka, Stella Zavišić, Lucija Pranjić, Marko Vujanović-Kotarščak (literarni izričaj) Marko Vujanović-Kotarščak (novinarski izričaj) Antonio Klauda, Miran Topljak,Vana Link, Dora Pleskalt, Magdalena Magdić (individualni scenski izričaj) Miran Topljak, Borna Premužić, Antonio Klauda, Petar Tomić (skupni scenski izričaj). Povjerenstvo za prosudbu literarnih radova radilo je u sljedećem sastavu: Tina Gatalica (predsjednica povjerenstva) i Neda Adamović iz Narodne knjižnice „Petar Preradović“ te Dubravka Veseli, profesorica hrvatskog jezika u mirovini. Njihov je zadatak bio da između pristiglih 11 radova njih 8 predlože za županijsku razinu. Odabrale su sljedeće radove: Ela Nalevka: Zaljubljena u ljubav (Gimnazija Bjelovar) Tomislav Toncer: Pjesma o babi (Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar) Filip Šijić: Kazalište – moja ljubav (Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar) Lucija Pranjić: Kazalište Život (Gimnazija Bjelovar) Stella Zavišić: Oprostite, gospođo, koliko košta ljubaznost? (Gimnazija Bjelovar) Jan Hautman: Jer svijet je lijep, a život dar je s neba (Gimnazija Bjelovar) Klementina Cvetković: Nek se i dalje vrti naša Zemlja mala (Medicinska škola Bjelovar) Marinela Herout: Magična kutija (Medicinska škola Bjelovar). 

Novinarsko stvaralaštvo prosuđivali su: Sanja Klinac, predsjednica povjerenstva, Danijela Hegediš, Inka Ševerdija. Oba pristigla rada povjerenstvo je poslalo na županijsku smotru. To su Luka Rasinec (Glazbena škola „Vatroslav Lisinski“) s reportažom Virtuoz s onoga svijeta i Marko Vujanović-Kotarščak (Gimnazija Bjelovar) s reportažom Avanture skrivene u dodiru antike. Scenski dio programa LiDraNa održan je 9. veljače u Domu kulture. Povjerenstvo koje su sačinjavali Goran Smoljanović, diplomirani glumac (predsjednik povjerenstva), Margareta Fabičević, voditeljica Bjelovarskog kazališta te Igor Pečenjev, bjelovarski glumac i redatelj, imalo je zadatak od 20 scenskih nastupa za županijsku smotru odabrati 3 pojedinačna i 3 skupna scenska nastupa. Učenici bjelovarskih srednjih škola kontinuirano iskazuju interes za ovakav vid izražavanja, a neki su se od njih već profilirali u kvalitetne mlade glumce, u što se bjelovarska javnost mogla uvjeriti prateći rad Bjelovarskog kazališta. U kategoriji pojedinačnih nastupa Povjerenstvo je za županijsku razinu odabralo sljedeće učenike: Magdalenu Žabić, iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar (monolog iz romana Evgenij Onjegin A. S. Puškina) ,Ivančicu Futač, iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar (monolog iz drame Psihoza Sarah Kane) Mirana Topljaka, iz Gimnazije Bjelovar (pjesma Trinaesta Krešimira Pintarića) U kategoriji scenskih nastupa na županijsku razinu LiDraNa plasirali su se: dramska skupine iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar (igrokaz Neočekivana odluka – autorski rad učenika) dramska skupina Glazbene škole „Vatroslav Lisinski“ (igrokaz Nikle štikle – autorski rad učenika) učenice Medicinske škole Bjelovar koje su izvele recital Jur nijedna Luke Paljetka. Županijska smotra  održat će se 1. 3. u Garešnici

Čestitamo svim učenicima Gimnazije na sudjelovanju, a Miranu, Stelli, Marku, Luciji, Janu i Eli želimo puno uspjeha na Županijskoj smotri!

 

Ažurirano: Ponedjeljak, 22 Veljača 2016 18:24

Fotografiranje za godišnjak Škole

E-mail Ispis PDF

Fotografiranje učenika za Godišnjak 2015./2016. održat će se:

  • 09. veljače/utorak:
    8:00-13:05 Drugi razredi
    14:00-19:05 Prvi razredi
  • 10. veljače/srijeda:
    8:00-13:05 Četvrti razredi
    14:00-19:05 Treći razred

Okvirni vremenik pisanih provjera drugog polugodišta

E-mail Ispis PDF

Poštovani učenici, na poveznici se nalazi okvirni vremenik pisanih provjera u drugom polugodištu šk. god. 2015./2016.

Svima želimo puno uspjeha u svim provjerama.

Ažurirano: Srijeda, 03 Veljača 2016 22:57

Svijet Tribusona u Gimnaziji

E-mail Ispis PDF

Tribusoni plaDana 29. listopada 2015. ugostili smo Gorana i Snježanu Tribuson, naše bivše učenike i sugrađane. Ovaj put nisu predstavljali neku određenu knjigu ili film nego su se kroz razgovor s učenicima prisjetili najznačajnijih trenutaka iz svog umjetničkog i privatnog života.
    U svijet Tribusona uveli su nas učenici Antonio Klauda i Buga Kranželić, koji su izveli igrokaz prema ulomku iz romana Ne dao Bog većeg zla.
Naša knjižničarka Zdenka Venus Miklić, prof. ukratko je predstavila Snježanu i Gorana Tribusona, a učenici 3. d i 4. e postavljali su im pitanja, kojima su nas proveli kroz stvaralaštvo i život Tribusona.
    Za kraj druženja pogledali smo kratak trailer iz filma na kojem trenutno radi Snježana Tribuson i time smo zaokružili naše jednosatno druženje.tribuson GS

Ažurirano: Srijeda, 04 Studeni 2015 23:08

Čovjek kao Arsen

E-mail Ispis PDF

Glazbeno-poetskim recitalom Čovjek kao Arsen, održanim u kupoli  škole, naši su učenici odali počast jednom od najznačajnijih hrvatskih glazbenika.
Arsen Dedić rođen je u Šibeniku 28. srpnja 1938, a umro je, nakon duge i teške bolesti, u Zagrebu 17. kolovoza 2015. Smatra se utemeljiteljem  hrvatske šansone, a poznajemo ga kao pjesnika i glazbenika (skladatelja, interpreta, pjesnika, producenta, dirigenta i svirača). Svojim je djelovanjem bilježio posljednje stoljeće hrvatske glazbene i umjetničke scene.
    Zahvaljujući našoj vrijednoj knjižničarki Zdenki Venus Miklić, prof., nastavnici Glazbene umjetnosti Vesni Krgović, prof. , nastavnici Hrvatskoga jezika Marini Šramek, prof. i učenicima naše škole, u kupoli smo tijekom dva školska sata upoznali stvaralaštvo Arsena Dedića, riječju, glazbom i fotografijom.
Učenici su krasnoslovili i pjevali najveće Arsenove hitove, a neki od njih djelo su i našega sugrađanina Željka Sabola. Imali smo priliku čuti sljedeće Arsenove pjesme: Amigo u izvedbi Jurice Bajevića, Čovjek kao ja krasnolovila je Magdalena Rajić, a Ljeto s Irenom Lucija Pranjić. Učenik Miran Topljak recitirao je pjesmu Moderato cantabile, a Josip Krasnić Čistim svoj život. Zatim je uslijedio glazbeni predah, Lucija Pranjić i Ivona Galkowski otpjevale su Ono sve što znaš o meni, Magdalena Rajić recitirala je pjesmu Otkako te ne volim, a Jurica nam je otpjevao Djevojku za jedan dan.  Učenica Dorothy Šimotić krasnoslovila je pjesmu Tebi je lako, a Sara Ester Gredelj i Bruno Bišćan izveli su pjesmu Pijanista. Ela Nalevka krasnoslovila je pjesmu  Sanjam te,  a Miran Topljak Tvoje tijelo, moja kuća. Nakon toga su Ella Svalina i Rafaela Kalfić otpjevale pjesmu Zagrli me, Lucija Pranjić recitirala je pjesmu Kako si?, a Josip Krasnić Kuću pored mora. Laura Miletić otpjevala je Hvala ti živote, a zatim je Mgdalena Rajić recitirala pjesmu Loše vino, Doroty Šimotić pjsemu Odabrat ćeš, Ela Nalevka Takvim sjajem može sjati i Josip Krasnić Tvoje nježne godine.
Pjesmom Pamtim samo sretne dane, koju su otpjevale Lucija Pranjić i Ivona Galkowski, oprostili smo se od Arsena, a za kraj smo svi zajedno pjevali Arsenov evergreen kad bi svi ljudi na svijetu.
    Punih srca napustili smo kupolu i nadamo se da će i ostali učenici, ali i naši sugrađani, imati prilike čuti i vidjeti što su pripremili naši učenici i njihove nastavnice.

Ažurirano: Petak, 30 Listopad 2015 23:28

Stranica 9 od 14

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr