Opće vijesti

....sve opće školske i vanškolske vijesti i obavijesti

Svijet Tribusona u Gimnaziji

E-mail Ispis PDF

Tribusoni plaDana 29. listopada 2015. ugostili smo Gorana i Snježanu Tribuson, naše bivše učenike i sugrađane. Ovaj put nisu predstavljali neku određenu knjigu ili film nego su se kroz razgovor s učenicima prisjetili najznačajnijih trenutaka iz svog umjetničkog i privatnog života.
    U svijet Tribusona uveli su nas učenici Antonio Klauda i Buga Kranželić, koji su izveli igrokaz prema ulomku iz romana Ne dao Bog većeg zla.
Naša knjižničarka Zdenka Venus Miklić, prof. ukratko je predstavila Snježanu i Gorana Tribusona, a učenici 3. d i 4. e postavljali su im pitanja, kojima su nas proveli kroz stvaralaštvo i život Tribusona.
    Za kraj druženja pogledali smo kratak trailer iz filma na kojem trenutno radi Snježana Tribuson i time smo zaokružili naše jednosatno druženje.tribuson GS

Ažurirano: Srijeda, 04 Studeni 2015 23:08

Čovjek kao Arsen

E-mail Ispis PDF

Glazbeno-poetskim recitalom Čovjek kao Arsen, održanim u kupoli  škole, naši su učenici odali počast jednom od najznačajnijih hrvatskih glazbenika.
Arsen Dedić rođen je u Šibeniku 28. srpnja 1938, a umro je, nakon duge i teške bolesti, u Zagrebu 17. kolovoza 2015. Smatra se utemeljiteljem  hrvatske šansone, a poznajemo ga kao pjesnika i glazbenika (skladatelja, interpreta, pjesnika, producenta, dirigenta i svirača). Svojim je djelovanjem bilježio posljednje stoljeće hrvatske glazbene i umjetničke scene.
    Zahvaljujući našoj vrijednoj knjižničarki Zdenki Venus Miklić, prof., nastavnici Glazbene umjetnosti Vesni Krgović, prof. , nastavnici Hrvatskoga jezika Marini Šramek, prof. i učenicima naše škole, u kupoli smo tijekom dva školska sata upoznali stvaralaštvo Arsena Dedića, riječju, glazbom i fotografijom.
Učenici su krasnoslovili i pjevali najveće Arsenove hitove, a neki od njih djelo su i našega sugrađanina Željka Sabola. Imali smo priliku čuti sljedeće Arsenove pjesme: Amigo u izvedbi Jurice Bajevića, Čovjek kao ja krasnolovila je Magdalena Rajić, a Ljeto s Irenom Lucija Pranjić. Učenik Miran Topljak recitirao je pjesmu Moderato cantabile, a Josip Krasnić Čistim svoj život. Zatim je uslijedio glazbeni predah, Lucija Pranjić i Ivona Galkowski otpjevale su Ono sve što znaš o meni, Magdalena Rajić recitirala je pjesmu Otkako te ne volim, a Jurica nam je otpjevao Djevojku za jedan dan.  Učenica Dorothy Šimotić krasnoslovila je pjesmu Tebi je lako, a Sara Ester Gredelj i Bruno Bišćan izveli su pjesmu Pijanista. Ela Nalevka krasnoslovila je pjesmu  Sanjam te,  a Miran Topljak Tvoje tijelo, moja kuća. Nakon toga su Ella Svalina i Rafaela Kalfić otpjevale pjesmu Zagrli me, Lucija Pranjić recitirala je pjesmu Kako si?, a Josip Krasnić Kuću pored mora. Laura Miletić otpjevala je Hvala ti živote, a zatim je Mgdalena Rajić recitirala pjesmu Loše vino, Doroty Šimotić pjsemu Odabrat ćeš, Ela Nalevka Takvim sjajem može sjati i Josip Krasnić Tvoje nježne godine.
Pjesmom Pamtim samo sretne dane, koju su otpjevale Lucija Pranjić i Ivona Galkowski, oprostili smo se od Arsena, a za kraj smo svi zajedno pjevali Arsenov evergreen kad bi svi ljudi na svijetu.
    Punih srca napustili smo kupolu i nadamo se da će i ostali učenici, ali i naši sugrađani, imati prilike čuti i vidjeti što su pripremili naši učenici i njihove nastavnice.

Ažurirano: Petak, 30 Listopad 2015 23:28

Nastava - utorak 29.rujna

E-mail Ispis PDF

Nastava će se 29. rujna 2015. u Gimnaziji Bjelovar održavati prema redovitom rasporedu.

Ažurirano: Ponedjeljak, 28 Rujan 2015 19:13

Popis učenika prvih razreda

E-mail Ispis PDF

Popis učenika upisanih u školskoj godini 2015./2016. po razredima dostupan je ovdje.

Upisi - dostava dokumenata

E-mail Ispis PDF

Dostava potpisanog obrasca o upisu u I. razred srednje škole (upisnice) i ostalih dokumenata kojima su ostvarena dodatna prava za upis obavljat će se od 13. do 17. srpnja 2015. u Tajništvu Škole u vremenu od 8-13h.

Stranica 7 od 12

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr