Opće vijesti

....sve opće školske i vanškolske vijesti i obavijesti

Otvoreni dani IRB-a

E-mail Ispis PDF

U sklopu ovogodišnjih ODI 2016 Institut Ruđer Bošković ponovno otvara svoja vrata svim zainteresiranima kako bi ih upoznao sa svojim radom i znanstvenicima. Do danas je u sklopu Otvorenih dana Institut posjetilo više od 30.000 osnovnoškolaca, srednjoškolaca, studenata, njihovih roditelja i ostalih građana koje zanima znanost. Sve aktivnosti vezane uz ODI 2016 održavat će se od 10.00 do 17.00 sati.
Više na poveznici.

irb

Gimnazijalci na državnom natjecanju iz Informatike

E-mail Ispis PDF

infokup 2016U Primoštenu je održana državna razina natjecanja iz Informatike od 15.-18. ožujka na kojem su sudjelovala i naša dva učenika, Borna Cafuk, 2. razred (mentorica Mihaela Kelava, prof.) i Luka Ćurić, 1. razred (mentor: Dario Vidić, mag.ing.el.).
Borna se natjecao u dvije kategorije (osnove informatike i algoritmi), a Luka u kategoriji osnove informatike. Borna je u kategoriji algoritmi ostvario četvrto mjesto, a u osnovama informatike sedmo mjesto, dok je Luka u osnovama informatike ostvario peto mjesto.
Obojica su ostvarila izniman uspjeh i stekli značajno obrazovno i životno iskustvo, na čemu im čestitaju mentori kao i Škola koju su predstavljali.

LiDraNo 2016.

E-mail Ispis PDF

Ovogodišnja Gradska smotra LiDraNo 2016. za srednje škole održana je 9. veljače u organizaciji Gimnazije Bjelovar.  Na  LiDraNu su nastupali učenici pet bjelovarskih srednjih škola: Gimnazije Bjelovar, Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar, Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, Medicinske škole Bjelovar i Glazbene škole „Vatroslav Lisinski“.

Sudjelovalo je ukupno 64 učenika i 12 mentora. Gimnazijalci na ovogodišnjem LiDraNu bili su: Ana Perković, Ela Nalevka, Stella Zavišić, Lucija Pranjić, Marko Vujanović-Kotarščak (literarni izričaj) Marko Vujanović-Kotarščak (novinarski izričaj) Antonio Klauda, Miran Topljak,Vana Link, Dora Pleskalt, Magdalena Magdić (individualni scenski izričaj) Miran Topljak, Borna Premužić, Antonio Klauda, Petar Tomić (skupni scenski izričaj). Povjerenstvo za prosudbu literarnih radova radilo je u sljedećem sastavu: Tina Gatalica (predsjednica povjerenstva) i Neda Adamović iz Narodne knjižnice „Petar Preradović“ te Dubravka Veseli, profesorica hrvatskog jezika u mirovini. Njihov je zadatak bio da između pristiglih 11 radova njih 8 predlože za županijsku razinu. Odabrale su sljedeće radove: Ela Nalevka: Zaljubljena u ljubav (Gimnazija Bjelovar) Tomislav Toncer: Pjesma o babi (Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar) Filip Šijić: Kazalište – moja ljubav (Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar) Lucija Pranjić: Kazalište Život (Gimnazija Bjelovar) Stella Zavišić: Oprostite, gospođo, koliko košta ljubaznost? (Gimnazija Bjelovar) Jan Hautman: Jer svijet je lijep, a život dar je s neba (Gimnazija Bjelovar) Klementina Cvetković: Nek se i dalje vrti naša Zemlja mala (Medicinska škola Bjelovar) Marinela Herout: Magična kutija (Medicinska škola Bjelovar). 

Novinarsko stvaralaštvo prosuđivali su: Sanja Klinac, predsjednica povjerenstva, Danijela Hegediš, Inka Ševerdija. Oba pristigla rada povjerenstvo je poslalo na županijsku smotru. To su Luka Rasinec (Glazbena škola „Vatroslav Lisinski“) s reportažom Virtuoz s onoga svijeta i Marko Vujanović-Kotarščak (Gimnazija Bjelovar) s reportažom Avanture skrivene u dodiru antike. Scenski dio programa LiDraNa održan je 9. veljače u Domu kulture. Povjerenstvo koje su sačinjavali Goran Smoljanović, diplomirani glumac (predsjednik povjerenstva), Margareta Fabičević, voditeljica Bjelovarskog kazališta te Igor Pečenjev, bjelovarski glumac i redatelj, imalo je zadatak od 20 scenskih nastupa za županijsku smotru odabrati 3 pojedinačna i 3 skupna scenska nastupa. Učenici bjelovarskih srednjih škola kontinuirano iskazuju interes za ovakav vid izražavanja, a neki su se od njih već profilirali u kvalitetne mlade glumce, u što se bjelovarska javnost mogla uvjeriti prateći rad Bjelovarskog kazališta. U kategoriji pojedinačnih nastupa Povjerenstvo je za županijsku razinu odabralo sljedeće učenike: Magdalenu Žabić, iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar (monolog iz romana Evgenij Onjegin A. S. Puškina) ,Ivančicu Futač, iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar (monolog iz drame Psihoza Sarah Kane) Mirana Topljaka, iz Gimnazije Bjelovar (pjesma Trinaesta Krešimira Pintarića) U kategoriji scenskih nastupa na županijsku razinu LiDraNa plasirali su se: dramska skupine iz Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar (igrokaz Neočekivana odluka – autorski rad učenika) dramska skupina Glazbene škole „Vatroslav Lisinski“ (igrokaz Nikle štikle – autorski rad učenika) učenice Medicinske škole Bjelovar koje su izvele recital Jur nijedna Luke Paljetka. Županijska smotra  održat će se 1. 3. u Garešnici

Čestitamo svim učenicima Gimnazije na sudjelovanju, a Miranu, Stelli, Marku, Luciji, Janu i Eli želimo puno uspjeha na Županijskoj smotri!

 

Ažurirano: Ponedjeljak, 22 Veljača 2016 18:24

Fotografiranje za godišnjak Škole

E-mail Ispis PDF

Fotografiranje učenika za Godišnjak 2015./2016. održat će se:

  • 09. veljače/utorak:
    8:00-13:05 Drugi razredi
    14:00-19:05 Prvi razredi
  • 10. veljače/srijeda:
    8:00-13:05 Četvrti razredi
    14:00-19:05 Treći razred

Okvirni vremenik pisanih provjera drugog polugodišta

E-mail Ispis PDF

Poštovani učenici, na poveznici se nalazi okvirni vremenik pisanih provjera u drugom polugodištu šk. god. 2015./2016.

Svima želimo puno uspjeha u svim provjerama.

Ažurirano: Srijeda, 03 Veljača 2016 22:57

Stranica 6 od 12

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr