Opće vijesti

....sve opće školske i vanškolske vijesti i obavijesti

Popis učenika prvih razreda - obavijest

E-mail Ispis PDF

Zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka popis učenika prvih razreda neće biti objavljen na web stranici škole, ali vidljiv je na oglasnoj ploči u školi.

Oskar znanja

E-mail Ispis PDF

20170629 131541
Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 29. lipnja 2017. dodijeljeni su Oskari znanja – najznačajnije nagrade i priznanja u obrazovanju. Oskar znanja dodjeljuje se učenicima za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju koje organiziraju Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u znanju.

 Za prvo mjesto na državnom natjecanju iz povijesti, “Oskara znanja” primio je učenik 2.b razreda naše škole  Josip Imbrišak, a priznanje njegova mentorica profesorica Melita Štimac.

Dan škole Gimnazije Bjelovar

E-mail Ispis PDF

5. svibnja 2017. obilježili smo još jedan Dan škole Gimnazije Bjelovar. Svečani program održan je u Domu kulture, a u školi su održane  radionice za koje su se učenici prethodno opredijelili.
Svečanost Dana škole prigoda je da predstavimo svoj rad tijekom tekuće školske godine, pohvalimo najzaslužnije i najuspješnije učenike te upoznamo bivše učenike naše škole, danas
uspješne znanstvenike, umjetnike, poduzetnike, političare, sportaše…

Obilježavajući  Dan škole naše Gimnazije, proteklih smo godina upoznali mnoge od njih. Ovoga puta imali smo čast ugostiti dvojicu naših bivših učenika – fizičara Mladena Movrea te Igora Paušku, dizajnera i scenografa.

Gospodin Mladen Movre rođen je 1951. godine u Beogradu. Osnovnu školu pohađao je u Đurđevcu, a gimnaziju u Zagrebu, Đurđevcu i Bjelovaru, gdje je i maturirao. Maturalni rad iz fizike usmjerio ga je na studij fizike. Teorijsku fiziku diplomirao je 1974. na Sveučilištu u Zagrebu. Magistrirao je 1977., a doktorirao 1986. godine. Od 1974. do mirovine radi na Institutu za fiziku u Zagrebu. Uz znanstveni rad, pretežno u području atomske i molekulske fizike i spektroskopije te fizike plazme i optike, bio je i nastavnik na dodiplomskom i doktorskom studiju. Njegovi znanstveni doprinosi dostupni su u svjetskim bazama podataka.

Gospodin Igor Pauška rođen je 1976.godine u Bjelovaru. Nakon osnovne škole pohađao je Gimnaziju u Bjelovaru nakon čega je upisao smjer  multimedije na Likovnoj Akademiji u Zagrebu. Diplomirao je 2004. Godine. Samostalnim umjetničkim radom počeo se baviti još za studiranja. Prvi javni nastup imao je 2002. godine prvom samostalnom izložbom i prvim scenografskim rješenjem za kazališnu predstavu. Od 2004. do 2009. vodio je umjetničku organizaciju NURA koja se bavila likovnom i kazališnom produkcijom. Od 2006. do 2011. bio je kustos izložbe Platforma u sklopu Platforme  mladih  koreografa. 2014. pokrenuo je studio pod imenom KULTURA čiji umjetnički direktor i projekt menadžer. Iza sebe ima stotinjak projekata iz područja produkt dizajna, scenografije, dizajna rasvjete, izložbi, performansa i arhitekture. Surađuje s poznatim hrvatskim i europskim režiserima, koreografima, arhitektima i dizajnerima. Koautor je tridesetak muzejskih postava u području dizajna rasvjete i rekonstrukcije rasvjete. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada.

U svojim izlaganjima naši su počasni gosti podijelili s nama nešto od svog gimnazijskog, profesionalnog i životnog iskustva. Ponosni smo što su tako uspješni ljudi bili učenici naše škole i nadamo se da će svojim radom potaknuti naše sadašnje učenike da slijede svoje snove i istražuju svoje talente.To se svakako može reći za učenike koji su sudjelovali u svečanosti  Dana škole.

Školski zbor, kojim ravna profesorica Vesna Krgović,  izveo je nekoliko glazbenih točaka. Osim hrvatske himne, tijekom programa zbor je otpjevao argentinsku pjesmu Canten, seᵰores cantores, skladbu Django Ulija Fȕhrea te duhovnu pjesmu  Rock my soul. Svirači školskoga big banda svojim su nastupima u protekle četiri godine uljepšali svaku našu priredbu. Iako smo ih do sada imali priliku slušati u jazz ili swing izdanju, na ovogodišnjem Danu škole čuli smo ih u funk  izvedbi.

Svečanost Dana škole ne bi bila potpuna  bez naših recitatora i glumaca. Predstavili su nam se učenici koji uspješno vladaju scenskim i literarnim izričajem. Jakov Jurković, učenik 3. c razreda, kazivao je stihove pjesme Grob bajadere Antuna Gustava Matoša. Miran Topljak, 3. c, izveo je monolog iz romana Črna mati zemla  Kristijana Novaka.  Ovom izvedbom  Miran se plasirao na županijsku smotru LiDraNo. Učenica Antonija Mikačević, 2. b,  pročitala nam je svoju priču  Ja sam Luka koja je bila predložena za Državnu smotru Lidrano. Mentorica navedenim učenicima bila je profesorica Marina Šramek. Antonio Klauda, 4. a, izveo je pjesmu Vladimira Visockog  Oj, gdje sam bio jučer. S ovom scenska izvedbom naš mladi glumac sudjelovao je na Državnoj smotri LiDraNo u Primoštenu. Njegova je mentorica profesorica Ivana Peulja. Petar Tomić, 4. d, izveo je ulomak iz lirske pripovijesti Mor Đure Sudete s kojim je sudjelovao i na ovogodišnjem LiDraNu te na manifestaciji Noć knjige 2017.  koju je u našoj školi organizirala i osmislila knjižničarka Zdenka Venus Miklić.
Glumačka družina izvela je igrokaz Običan neobičan dan u školi. Njegovi su autori profesorica matematike Blanka Iličić i učenici 4. razreda. Igrokaz je nastao u sklopu „Projekta Ruđer Bošković“ koji je pokrenula prof. Venus Miklić, a u njemu sudjeluju učenici i profesori  fizike (Lidia Šarić, Vladimir Božoki), matematike (Blanka Iličić, Mirta Đurašević), geografije (Mirjana Trogrlić Laslo, Zvonimir Biškup), hrvatskog jezika (Kristina Kraljić) i vjeronauka (Andrea Pratnemer).Završni dio priredbe bio je posvećen našim učenicima koji su se svojim radom i predanošću istaknuli na različitim natjecanjima znanja, umjetnosti i sporta.

Slikom i riječi predstavili smo naše najuspješnije učenike školske godine 2016./2017.

Luka Ćurić, učenik  2.a, osvojio je 11. mjesto na državnom Natjecanju iz matematike te 5. mjesto na državnom Natjecanju iz informatike u kategoriji Osnove informatike za opće gimnazije. Mentori su prof. matematike Ljiljana Sušak i prof. informatike Dario Vidić.
Jakov Manjkas iz 1. d osvojio je 7. mjesto u na državnom Natjecanju iz informatike u kategoriji Algoritmi. Mentorica je profesorica Mihaela Kelava.
Lucija Glazer iz 4.a osvojila je 8. mjesto na državnom Natjecanju  iz informatike u kategoriji Osnove informatike za opće gimnazije. Mentor je  prof. Dario Vidić.
Borna Cafuk, učenik 3. d, osvojio je 7. mjesto na državnom Natjecanju iz informatike u kategoriji Osnove informatike za prirodoslovno-matematičke gimnazije i 4. mjesto na državnom Natjecanju iz njemačkog jezika. Mentorice su profesorica informatike Mihaela Kelava i profesorica njemačkog jezika Željka Cik.Filip Horvat iz  2. d, osvojio je 10. mjesto na državnom Natjecanju iz kemije. Mentorica je profesorica Ankica Fusić.
Igor Bosanac, učenik  4. a, osvojio je 11. mjesto na državnom Natjecanju iz kemije. Mentorica je profesorica Ankica Fusić.
Helena Beljan iz 4. a, osvojila je 15. mjesto na državnom Natjecanju iz kemije. Mentorica je profesorica Ankica Fusić.
Ekipa u sastavu: Lucija Glazer, 4. a,  Igor Bosanac, 4. a i Luka Ćurić, 2. a  osvojila je 9. mjesto u znanstvenom natjecanju Junior freshhh te drugo mjesto u znanstvenom natjecanju Ljepota kristalnih ploha u kategoriji „Izazovna - sinteza i kristalizacija anorganskog spoja“. Na istom natjecanju u kategoriji „Rast organskog kristala“ sudjelovala je i ekipa koju sačinjavaju Filip Horvat  iz 2. d te Ivan Holiček  i Borna Rajković iz 4.d.
Mentorica našim mladim kemičarima profesorica je Ankica Fusić.
Antonio Klauda, učenik 4. a, sudjelovao je na Državnoj smotri LiDraNo u kategoriji pojedinačnog scenskog nastupa. Mentorica je profesorica Ivana Peulja.kipa gimnazije Bjelovar u sastavu: Karlo Oremović, 2. d, Katarina Pavlić, 3. d, Petra Krešić, 2. d i Klara Milaković, 2. b, sudjelovala je na Državnoj vjeronaučnoj olimpijadi i zauzela 14. mjesto. Mentorica je profesorica vjeronauka Andrea Pratnemer.Od 10. do 12. svibnja održat će se državno Natjecanje iz povijesti na koje je pozvan učenik Josip Imbrišak iz 2. b. Njegova je mentorica profesorica Melita Štimac.Gimnazijska ekipa plasirala se na Državno prvenstvo školskih športskih društava u atletici za djevojke koje će se održati 10. i 11. svibnja u Splitu.  
Ekipu sačinjavaju: Marija Perić, 2. c, Dora Dent, 2. b,  Ena Horvat, 4. b, Sara Rajčević, 4. d, Marija Beljan, 2. c, Antonija Devčić, 3. b, Marinela Roher, 4. d, Magdalena Rajić, 3. c, Vanja Radičević, 2. c, Sara Fanton, 2. e.
Puno uspjeha želimo našim atletičarkama i njihovoj mentorici profesorici Sanji Radočaj 5. svibnja u Puli se održava Državno ekipno natjecanje iz matematike. Gimnaziju Bjelovar predstavljaju čak tri ekipe.
U prvoj su:  Ivan Holiček, 4.d, Damjan Muhar, 4.d, Anja Grgec, 3.b i Laura Župčić, 2.d.
Drugu sačinjavaju: Borna Rajković, 4.d, Matej Šćurić, 4.d, Lovro Brzović, 3.d i Karlo Oremović, 2.d.
U trećoj su: Lucija Glazer, 4.a, Igor Bosanac, 4.a, Marko Vujanović-Kotarščak, 3.b i Vana Glumac, 2.d.
Mentorice su profesorice matematike: Blanka Iličić, Ljiljana Sušak, Mirta Đurašević i Manuela Šimek Martinić.Sljedeći učenici na  Međunarodnom  matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“ završili su u 10 posto nagrađenih učenika u državi. To su: Filip Horvat, 2. d, Vana Glumac, 2. d, Lucija Valinčić, 2.d, Karlo Oremović, 2.d, Marko Vujanović-Kotarščak, 3.b, Lara Srdojević, 2.a, Igor Bosanac, 4.a.Mentorice su im bile naše profesorice matematike: Blanka Iličić, Ljiljana Sušak, Mirta Đurašević i Manuela Šimek Martinić.Na kraju programa predstavili smo učenike koje je Nastavničko vijeće Gimnazije Bjelovar pohvalilo za njihov rad, postignuća i angažman u školskim i izvanškolskim projektima. Ovi učenici svojim su se radom iznimno istaknuli ove školske godine ili tijekom svog dosadašnjeg školovanja.Bruno Bišćan učenik je 4. razreda Prirodoslovno-matematičke gimnazije. Odličan je učenik. U školi sudjeluje u svim priredbama glazbeno-scenske naravi, a vrlo često je i njihov pokretač i organizator. Poznat je po glazbenim i pjevačkim nastupima.
U Glazbenoj školi, sudjelovao je i sudjeluje na mnogim natjecanjima i nastupima. Na državnoj razini osvaja 2. nagradu na 51., 52. i 53. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe u Komornim sastavima. Na 12. međunarodnom takmičenju Davorin Jenko osvaja također 2. nagradu. Više godina u nizu sudjeluje na županijskim smotrama LiDraNo.
U našoj školi predlaže, pomaže u organizaciji i sudjeluje u mnogim priredbama kao što su: koncert u spomen Ivi Robiću, božićni koncerti i priredbe, projekt „Swing tjedan“ i mnogi drugi. Pokrenuo je big band za koji sam piše aranžmane, a uvelike je bio angažiran i na protekle tri proslave Dana škole.Jurica Bajević učenik je 3. a razreda Opće gimnazije i Glazbene škole Vatroslav Lisinski. S uspjehom svladava školske obveze u obje škole. Ove je školske godine sudjelovao ekipnom natjecanju iz matematike. Rado sudjeluje u svim školskim priredbama te tako pridonosi ugledu naše škole. Iako je u glazbenoj školi trubač, Jurica je zapravo multiinstrumentalist i nastupa za školu kao pjevač, gitarist u rock sastavu, kao klavijaturist i trubač u Big bandu.Borna Rajković učenik je 4. d razreda Prirodoslovno-matematičke gimnazije. Ove školske godine sudjelovao je na natjecanju iz engleskog jezika, a prvo mjesto osvojio je  na županijskim natjecanjima iz logike, informatike i matematike te peto mjesto iz biologije. Danas nije s nama jer sudjeluje na Državnom ekipnom natjecanju iz matematike. Ovaj svestrani učenik bio je bas gitarist big banda, a potaknuo je i osnivanje tamburaškog sastava koji je svojim nastupima uljepšao svaku školsku priredbu. Magdalena Magdić učenica je 3. a razreda Opće gimnazije. Ove školske godine osvojila je visoka mjesta na županijskim natjecanjima iz geografije, povijesti i hrvatskoga jezika. Prijašnjih godina nastupala je i kao recitator na LiDraNu. Članica je grupe povjesničara, rado sudjeluje u brojnim školskim projektima, a kao vješta govornica ugodna glasa, vodi školske priredbe. Lucija Pranjić članica je školskog pjevačkog zbora, nastupa kao voditeljica, sudionica i  solo pjevačica na priredbama, književnim susretima i koncertima u školi i u gradu Bjelovaru. Marljiva je i uspješna  predsjednica vijeća učenika Gimnazije te članica nacionalnog vijeća učenika.
Polaznica je škole za animatore u sklopu projekta „MLADI ZA MLADE“. Uz sve to,  odlična je učenica  3.c razreda i učenica trećeg razreda Srednje glazbene  škole.Miran Topljak jedan je od najboljih učenika 3. c razreda . U svom dosadašnjem školovanju postizao  je značajan uspjeh na županijskom natjecanju iz povijesti i imao vrlo zapažene i hvaljene scenske nastupe na općinskom i županijskom LiDraNu. U brojnim prigodama pokazao se kao spretan  voditelj dramskih radionica i književnih događanja u školi i institucijama grada. Kao recitator i glumac sudjeluje na brojnim školskim priredbama i književnim susretima. Član je Bjelovarskog kazališta.

Luka Ćurić, učenik 2. a razreda, iznadprosječnih je radnih navika, sposobnosti i postignuća. Od početka gimnazijskog školovanja sudjeluje na državnim natjecanjima iz matematike, kemije i informatike. Drugu godinu zaredom osvaja peto mjesto na Državnom natjecanju iz informatike. Ove godine osvojio je jedanaesto mjesto na državnom natjecanju iz matematike. Ostvario je drugo mjesto u ekipnom natjecanju u kristalnom rastu učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, pod imenom „Ljepota kristalnih ploha“. Prošle školske godine ostvaruje drugo mjesto na ekipom natjecanju iz matematike. Učenik je i Glazbene škole te angažirano sudjeluje u izvannastavnim aktivnostima, napose u područjima kemije i informatike. Lucija Glazer odlična je učenica 4. a razreda. Tijekom svih godina gimnazijskog školovanja sudjelovala je na državnim razinama natjecanja iz matematike, kemije, informatike i ostvarila zapažene rezultate. Zbog izvrsnih rezultata na državnom Natjecanju iz kemije sudjelovala je u pripremama za Olimpijadu iz kemije. Tijekom drugog, trećeg i četvrtog razreda sudjeluje u Ininom online natjecanju Junior Freshhh namijenjenom srednjoškolcima diljem Hrvatske. Ove školske godine njezin tim Atomic u sklopu ovog natjecanja osvaja 9. mjesto od ukupno 342 ekipe. U organizaciji Hrvatske udruge kristalografa i Hrvatske kristalografske zajednice, u suradnji s Plivom, održano je drugi puta natjecanje u kristalnom rastu učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, pod imenom  Ljepota kristalnih ploha.  U kategoriji „Izazovna - sinteza i kristalizacija anorganskog spoja“  ekipa u kojoj sudjeluje Lucija osvaja izvanredno 2.  mjesto u konkurenciji od 500 ekipa.  Sudjeluje na brojnim predavanjima i radionicama iz kemije u školi i izvan nje te popularizira znanost među svojim vršnjacima. Aktivno sudjeluje u dodatnoj nastavi informatike i na razvoju softvera. Matko Meštrović učenik je 4. c razreda. Matkov je hobi fotografija i vizualna umjetnost općenito, stoga je bio vrlo angažiran u školskim zbivanjima kao fotograf.
Sudjelovao je na više likovnih natječaja. Primjerice, na natječaju Hrabrog telefona pod nazivom Sigurno surfaj - stop nasilju i govoru mržnje na internetu Matkov je rad bio među 12 nagrađenih od njih 350. Nadalje, njegov plakat  koji je poslan na natječaj Europa pred izazovima osvojio je nagradni put u Strasbourg. 2015. osvojio je nagradu Hrvatskog foto saveza za autora do 21. godine. Na međunarodnom natječaju za mlade u češkim Lidicama nagrađene su mu 2 fotografije, od kojih je jedan osvojila prestižnu nagradu Ruža Lidica.
Na natječaju Vijeća Europe na temu kulturna baština bio je jedan od 8 nagrađenih iz Hrvatske. Kao dio gimnazijske ekipe sudjelovao je i u znanstvenim natječajima kao što su Balon Stellar i Chem generation. Na prošlogodišnjem Danu škole održao je radionicu javnog govora, sudjelovao je u školskoj debati te u radionicama u V. osnovnoj školi. Stella Zavišić učenica je 4. razreda Prirodoslovno-matematičke gimnazije. Izvrsna je učenica. Pozornost je privukla postižući sjajne rezultate na natjecanjima iz hrvatskoga jezika te smotrama LiDraNo u kojima redovito sudjeluje. 2016. godine plasirala se na državnu razinu natjecanja iz jezika i na državnu razinu smotre LiDraNo. Njena su specijalnost prozne vrste što je i pokazala objavivši znanstveno-fantastični roman Iskra. Na kraju smo pohvalili  gimnazijsku  glumačku družinu. Buga Kranželić (4. c), Ivana Rech (4. b), Hana Lihter (4. a), Antonio Klauda (4. a), Petar Tomić (4. d), Miran Topljak (3. c), Borna Premužić (4. b) i Petar Krznarić (4. b), kao skupina i pojedinačno, svojim su nastupima obogaćivali školska događanja kao što su božićne priredbe, književni susreti, predavanja i ostale školske prigode. Uprizorili su Galilea Galileija, Williama Shakespearea, Miguela de Cervantesa, Mora Đure Sudete. Gotovo sve njih bjelovarska javnost upoznala je u brojnim predstavama Bjelovarskog kazališta u kojem se svestrano angažirani. Antonio, Miran, Petar Tomić i Borna višekratno su nastupali na općinskoj, županijskoj i državnoj smotri LiDraNo.
Svim učenicima čestitamo na iznimnim rezultatima i želimo im da svoja osobna i obrazovna postignuća nastave nizati i dalje. Nadamo se da će svojim radom i upornošću motivirati i svoje školske kolege. Maturantima želimo mnogo uspjeha u budućem studiranju.

Zahvaljujemo svim učenicima  – glazbenicima, glumcima,  recitatorima i njihovim mentorima te svim nastavnicima koji su sudjelovali u pripremi Dana škole.

Noć knjige 2017. – 90. godišnjica smrti Đure Sudete

E-mail Ispis PDF

Ove smo godine, po četvrti put, u našoj školi organizirali manifestaciju Noć knjige. To je šesta po redu Noć knjige, manifestacija koja u središte svojega zanimanja stavlja knjigu, autora, čitanje i čitatelja, nastojeći barem na trenutak skrenuti pozornost na ljepotu i značenje pisane riječi, čaroliju ukoričenih svjetova i radost njihova upoznavanja. Ove je godine Noć knjige trajala od 21. do 24. travnja, i tako je zagrlila vikend, čime je postala najdulja kulturna noć u Hrvatskoj. Brojnim programima i prodajnim akcijama obuhvaćen je Dan hrvatske knjige (22. travnja) te Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja), a istodobno se i brojnim učenicima širom Hrvatske omogućilo da prvi dan škole provedu s knjigom u ruci. U Noći knjige  obilježili smo 90-tu godišnjice smrti Đure Sudete, zavičajnog pripovjedača i pjesnika. Manifestacija se održala u kupoli 24. travnja 2017. u 18 sati. Predavač je bio viši knjižničar Ilija Pejić, voditelj Matične službe BBŽ. Profesor Pejić vrstan je poznavatelj života i djela Đure Sudete, autor je i urednik nekoliko knjiga posvećenih Sudeti. Učenici Lucija Pranjić, Magdalena Rajić i Miran Topljak svojim su recitiranjem Sudetine poezije uljepšali događaj. Pjesme je odabrala i učenike pripremila profesorica Marina Šramek. Naš glumac, maturant Petar Tomić izveo je dio iz pripovijetke Mor, a glazbom je susret obogatio učenik Jurica Bajević. Noć knjige osmislila je i organizirala knjižničarka Zdenka Venus-Miklić koja je u knjižnici priredila izložbu o Đuri Sudeti i njegovom djelu.
Plakat-pozivnicu osmislio je profesor Miroslav Brletić.


Ažurirano: Ponedjeljak, 05 Lipanj 2017 10:43

Novi raspored po smjenama

E-mail Ispis PDF

Poštovani učenici, od ponedjeljka 30. siječnja nastava se odvija po novom rasporedu koji možete pregledati ovdje.

Stranica 6 od 14

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr