Opće vijesti

....sve opće školske i vanškolske vijesti i obavijesti

Noć knjige 2017. – 90. godišnjica smrti Đure Sudete

E-mail Ispis PDF

Ove smo godine, po četvrti put, u našoj školi organizirali manifestaciju Noć knjige. To je šesta po redu Noć knjige, manifestacija koja u središte svojega zanimanja stavlja knjigu, autora, čitanje i čitatelja, nastojeći barem na trenutak skrenuti pozornost na ljepotu i značenje pisane riječi, čaroliju ukoričenih svjetova i radost njihova upoznavanja. Ove je godine Noć knjige trajala od 21. do 24. travnja, i tako je zagrlila vikend, čime je postala najdulja kulturna noć u Hrvatskoj. Brojnim programima i prodajnim akcijama obuhvaćen je Dan hrvatske knjige (22. travnja) te Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja), a istodobno se i brojnim učenicima širom Hrvatske omogućilo da prvi dan škole provedu s knjigom u ruci. U Noći knjige  obilježili smo 90-tu godišnjice smrti Đure Sudete, zavičajnog pripovjedača i pjesnika. Manifestacija se održala u kupoli 24. travnja 2017. u 18 sati. Predavač je bio viši knjižničar Ilija Pejić, voditelj Matične službe BBŽ. Profesor Pejić vrstan je poznavatelj života i djela Đure Sudete, autor je i urednik nekoliko knjiga posvećenih Sudeti. Učenici Lucija Pranjić, Magdalena Rajić i Miran Topljak svojim su recitiranjem Sudetine poezije uljepšali događaj. Pjesme je odabrala i učenike pripremila profesorica Marina Šramek. Naš glumac, maturant Petar Tomić izveo je dio iz pripovijetke Mor, a glazbom je susret obogatio učenik Jurica Bajević. Noć knjige osmislila je i organizirala knjižničarka Zdenka Venus-Miklić koja je u knjižnici priredila izložbu o Đuri Sudeti i njegovom djelu.
Plakat-pozivnicu osmislio je profesor Miroslav Brletić.


Ažurirano: Ponedjeljak, 05 Lipanj 2017 10:43

Novi raspored po smjenama

E-mail Ispis PDF

Poštovani učenici, od ponedjeljka 30. siječnja nastava se odvija po novom rasporedu koji možete pregledati ovdje.

Svečana božićna priredba

E-mail Ispis PDF

23. prosinca u kupoli naše škole održana je svečana božićna  priredba. Glazbenim i scenskim izvedbama obilježili smo božićne blagdane i razveselili naše učenike i nastavnike.
Prva točka programa bila je scenska igra Djed Mraz II u izvedbi učenika dramske skupine. Mora li Božić biti bogat i obilovati skupim darovima bila je tema ovoga igrokaza smještenog na Sjeverni pol. Djed Mraz i njegovi pomagači sve teže ispunjavaju dječje želje, a u predbožićnoj žurbi ometu ih dvojica dječaka koji „napokon žele imati pravi Božić“. Djedove vilenjake odglumili su Hana Lihter (4. a), Buga Kranželić (4. c), Antonio Klauda (4. a) i Petar Tomić (4. d). Borna Premužić (4. b) i Miran Topljak (3. c) bili su „kradljivci“ Božića, a Ivana Rech i Petar Krznarić (4. b) odjenuli su kostime Bake Mraz i Djeda Mraza.
U glazbenom intermezzu nastupili su Klara Milaković, Antonija Mikačević, Rafaela Banfić (2.b), Hanna Pećar i Borna Rajković (4. d) , otpjevavši pjesmu Hallelujah Leonarda Cohena, a nakon njih nastupio je David Palijan (2.d). Ovi mladi glazbeni talenti obilježit će, nadamo se, i buduća školska događanja.
Vrhunac programa bio je glazbeno – scenski prikaz tradicionalnih hrvatskih božićnih običaja na koje su nas podsjetile učenice iz vokalne skupine (Hanna Pećar, 4.d,  Karla Galjar i Tamara Uzelac, 3.a, Lara Šamec, 3.c, Klara Milaković i Antonija Mikačević, 2.b). i tamburaški sastav (Borna Rajković, 4.d,  Ana Perković i Alen Pačko, 3.a, Nives Kovačević, 2.c i Ivan Jokić, 1.b).                                              
Glazbom i scenskim prikazom naše učenice i učenici vratili su nas u davna vremena kada su naši djedovi i bake slavili božićne i novogodišnje blagdane. Prikaz drevnih božićnih običaja poput unošenja badnjaka i slame, paljenja adventskih svijeća, sijanja božićne pšenice, postavljanja jaslica, kićenja božićne jelke, božićnog čestitanja bio je popraćen tradicionalnim božićnim napjevima. Pjesme poput Narodi nam se, Kyrie eleison, Radujte se narodi, U to vrijeme godišta, Veselje ti navješćujem, O sveta tri kralja prenijele su nam smisao i poruku Božića.
Scenografiju za ovu točku naše priredbe izradile su  učenice: Buga Kranželić (4. c) i učenice 2. c: Lucija Šogorić, Marija Perić, Nela Trojak, Tessa Tušek, Iva Šimek, Tea Vranić i Veronika Pećar.
Božićnu priredbu vodili su Magdalena Magdić (3.a) i Karlo Oremović (2.d), a autorice božićnog programa bile su profesorice Vesna Krgović i Kristina Kraljić.
Bez obzira na to jesu li pjevali, svirali, glumili, najavljivali ili bili tehnička podrška, od srca zahvaljujemo svim sudionicima naše božićne svečanosti!

Ažurirano: Nedjelja, 15 Siječanj 2017 22:56

Otvaranje ponuda na javni poziv (3b/c/d/e)

E-mail Ispis PDF

Otvaranje ponuda na javni poziv za višednevnu ekskurziju 3.b/c/d/e razreda bit će 22. prosinca (četvrtak) u 19 sati.

Ažurirano: Petak, 16 Prosinac 2016 12:25

Popis učenika upisanih u šk.god. 2016./2017,

E-mail Ispis PDF

Popis učenika po razrednim odjelima možete preuzeti ovdje.

Stranica 3 od 11

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr