Opće vijesti

....sve opće školske i vanškolske vijesti i obavijesti

Podjela maturačnih svjedodžbi

E-mail Ispis PDF

Podjela maturalnih svjedodžbi održat će se 17. srpnja u 10 sati.

Popis udžbenika u šk. god. 2019./2020.

E-mail Ispis PDF

Popis udžbenika za prve razrede za sve obrazovne smjerove dostupan je ovdje.

Popis udžbenika za ostale razrede za sve obrazovne smjerove dostupan je ovdje.

 

Ažurirano: Utorak, 02 Srpanj 2019 23:36

Fil Tilen u Gimnaziji Bjelovar

E-mail Ispis PDF

filtilen1Bjelovarski gimnazijalci, učenici 2.a, 2.d i 2.e razreda sudjeluju u međunarodnom projektu pod nazivom «Pokreni promjenu». Zadaće ovoga projekta su: educirati mlade kroz audiovizualne medije, potaknuti ih na kritičko mišljenje i osnažiti za prevenciju rodno-uvjetovanog nasilja (RUN). Projekt se provodi u partnerstvu organizacija iz šest europskih zemalja: Fundació Surt (Katalonija, Španjolska), KMOP (Grčka), The Peace Institute (Slovenija), CESI (Hrvatska), Mediterranean Institute of Gender Studies (Cipar) i Feminoteka (Poljska). Nositeljica projekta je Fundació Surt (Katalonija, Španjolska). Voditeljice projekta u bjelovarskoj Gimnaziji, profesorice Željka Holjević i Vesna Krgović, osmislile su u tu svrhu niz aktivnosti koje se tijekom prošle i ove školske godine provode u školi. Prva projektna aktivnost bila je prikupljanje podataka o utjecaju rodnih stereotipa u audiovizualnim medijima na stavove i ponašanje mladih prema rodno-uvjetovanom nasilju. Drugi je korak bio održavanje radionica na temu detektiranja i preveniranja rodno uvjetovanih stereotipa u životu i u glazbi koju slušaju. Spomenute aktivnosti bile su uvod i priprema učenika za izradu samostalnoga kreativnog uratka koji će biti predstavljen na Nacionalnom festivalu za mlade pod nazivom «Pokreni promjenu», a održat će se 13. lipnja 2019. u Bjelovaru. U sklopu projekta, Gimnazija Bjelovar imala je čast ugostiti poznatog glazbenika Slavena Berića, poznatijeg pod umjetničkim imenom Fil Tilen, koji je 30. svibnja 2019. održao majstorsku radionicu za učenike/ce uključene u projekt. Glazbenik je tijekom višesatnog druženja s učenicima s velikim zanimanjem pregledao njihove radove. Nesebično je podijelio s njima svoje višegodišnje iskustvo, pomogao im svojim stručnim savjetima i tako ih usmjerio ka daljnjoj finalizaciji njihovih radova. Učenici nisu skrivali svoje oduševljenje srdačnim pristupom glazbenika, njegovom iskrenošću i strpljenjem, te velikim osobnim angažmanom u pružanju konkretne pomoći. Od srca su mu zahvalili što im je ukazao veliku čast posvetivši im velikodušno svoje slobodno vrijeme. filtilen2

ŽSV učitelja i nastavnika njemačkog jezika BBŽ

E-mail Ispis PDF

Gimnazija Bjelovar bila je domaćin Županijskom stručnom vijeću za učitelje i nastavnike njemačkog jezika osnovnih i srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske županije. Stručni skup održao se 7.1.2019., a skupu je nazočilo trideset sudionika. Tema skupa bio je Kurikulum njemačkoga jezika, a predavačice su bile mentorice virtualne učionice „Loomen“ Tatjana Šoša, prof. i Irena Smolčec, prof.

Robert Poljan, prof.

Voditelj Županijskog stručnog vijeća za njemački jezik

 

IMAG7767IMAG7770

Sjećanje na Vukovar

E-mail Ispis PDF

vuksj1Sjećanje na Vukovar, nastavljeno je u ponedjeljak 19. studenoga 2018. U kupoli  su učenici Povijesne skupine;  Elena Dvoraček 3.e, Dorotea Globan, 3.b, Anika Grgć, 3.e, Katarina Janeš, 3.b,  Antonio Klemić, 3. b i Domagoj Koprivnjak, 3.b uz mentoricu prof. Grgičin,  pripremili prezentaciju, kojom se prisjećamo Domovinskog  rata i svih žrtava, a osobito žrtve Vukovara.
Kroz izdvojene priče prisjetili su se svega onoga što se zbivalo početkom devedesetih, od početka velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku, prvih žrtava, stradanja sela i gradova  do žrtve grada heroja.  
Ovom prezentacijom htjeli smo dati svoj doprinos sjećanju na sve žrtve koje nikada ne smiju biti zaboravljene.
Hvala svima koji su nazočili prezentaciji i učenike nagradili velikim pljeskom.
vuksj2

Stranica 1 od 11

 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr