Knjižnica

Humanitarna akcija ,,Daj šapi glas!''

E-mail Ispis PDF

Dragi učenici,

humanitarne aktivnosti nisu završile. Dio učenika naše škole uključeni su u projekt ,,Daj šapi glas!''. Ovim projektom želimo pomoći udrugama koje se brinu o napuštenim životinjama. U ovom božićnom raspoloženju darivanja, molimo sve učenike i nastavnike da zajednički pomognemo psima i mačkama koje u ovo hladno doba godine moraju boraviti u azilu. Molimo vas da od kuće ponesete staru deku, ručnik ili krpu koje vam više ne trebaju, a psima i mačkama u azilu bi zasigurno ugrijalo i uljepšalo njihov smještaj. Deke možete donijeti ovaj i sljedeći tjedan u knjižnicu. Rok je 20.12.2017.g.

Nadamo se kako će vas upravo vaša velikodušnost i savjest natjerati da promislite o važnosti pomaganja životinjama kojima je to prijeko potrebno.

post-iubiti-si-cainii

Ažurirano: Ponedjeljak, 15 Siječanj 2018 17:16

Advent u knjižnici

E-mail Ispis PDF

Dragi učenici,

projekt ,,Advent u knjižnici'' pokrenula je školska knjižničarka u suradnji s profesoricom Andreom Pratnemer.

Podlistak projekta možete očitati klikom na ovu poveznicu.

Program ,,Adventa'' možete iščitati s plakata.

plakat

Fotografije učeničkih aktivnosti u projektu ,,Advent''.

flowers plants  kopija 2

 

Ažurirano: Utorak, 09 Siječanj 2018 08:54

,,TULUM S(L)OVA''

E-mail Ispis PDF
Gimnazija Bjelovar započela je novi ciklus projekta Tulum s(l)ova.
Noćnim čitateljskim susretom u školskoj knjižnici Gimnazije Bjelovar započeo je neobični projekt poticanja čitanja iz užitka naglas Tulum s(l)ova. U knjižnici Gimnazije Bjelovar po prvi put održan je uvodni noćni čitateljski susret koji označava početak ciklusa Tuluma s(l)ova. Uz obvezno ceremonijalno čitanje iz užitka naglas učenici su se preko Skype servisa družili s Graditeljskom, prirodoslovnom i rudarskom školom Varaždin čitajući jedni drugima.
 
t1 4 t1 3
 
Nakon igre upoznavanja i igre koncentracije uslijedilo je ceremonijalno čitanje. Čitalo se u kasnim večernjim satima u ugodnom okružju školske knjižnice pod slabim svjetlom upaljenih svijeća. Svatko si je izabrao ulomak iz najdraže knjige koji je htio podijeliti s drugima. Nakon čitanja učenici su sudjelovali u drugim aktivnostima koje su vodile školska knjižničarka Biljana Barišić Mudri te profesorice hrvatskoga jezika Ivana Peulja i Mirjana Maretić.
Ovdje projekt ne završava. Slijede čitanja učenika na javnim mjestima, u udrugama, ustanovama i poduzećima tijekom školske godine. Za sve aktivnosti dobivene su suglasnosti roditelja. Provedbom ovog projekta školske knjižnice doprinose kulturnim aktivnostima u svojoj lokalnoj zajednici, nudeći neobičnu kulturnu uslugu – čitanje naglas iz užitka.
 
t1 1 t1 2
 
Ažurirano: Utorak, 14 Studeni 2017 13:53

Dan jabuka

E-mail Ispis PDF

IMG 0560IMG 0559

 

Dana 20. listopada 2017. godine obilježen je Dan jabuka u školskoj knjižnici. Često nam se događa da u svakodnevnoj prehrani zaboravimo na vrijednost voća. Jabuka je bogata brojnim vitaminima te sadrži gotovo sve što je ljudskom organizmu potrebno za zdravlje. Upravo zato jabuku nazivamo kraljicom voća. U čast kraljici voća u školskoj knjižnici postavljena je izložba raznih sorti jabuka. U izložbi je sudjelovao vlasnik trgovačkog obrta ,,Jabuka mala'' gospodin Zlatko Kozjak koji nam je donirao razne vrste jabuka. Zahvaljujući donaciji uspjeli smo postaviti izložbu, a posjetitelji izložbe mogli su kušati prirodni sok od jabuka. 

 

IMG 0557 IMG 0558

 

Ovaj dan je bio i humanitarnog karaktera. U školi je organizirana akcija darivanja jabuka za djecu koja borave na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Bjelovar. Učenice 2. i 4. razreda, u pratnji knjižničarke, su posjetile Odjel za pedijatriju, a djeci su podijelile jabuke te im pročitale nekoliko prigodnih priča. Susret je završio veselo uz igru i obećanje kako ćemo ponovno posjetiti Odjel.

   

IMG 0570 IMG 0578

Ažurirano: Ponedjeljak, 11 Prosinac 2017 16:46

Stranica 6 od 6

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr