Knjižnica

Čitanje u bolnici

E-mail Ispis PDF

Dana 19. prosinca 2017. godine učenici koji sudjeluju u projektu ,,Tulum s(l)ova'' posjetili su Odjel za pedijatriju Opće bolnice Bjelovar. Djeci koja su trenutno smještena na Odjelu učenici su pročitali nekoliko božićnih priča, a potom se poigrali. Zadovoljstvo je bilo obostrano, a nama je posebno drago što smo imali priliku uljepšati dan djeci koja su bolesna i time odvojena od svojih obitelji u ove blagdanske dane.

Učenici čitaju djeci

Slika001 Slika002

003

Zahvalnica ravnatelja bjelovarske bolnice:

č

Ažurirano: Ponedjeljak, 08 Siječanj 2018 12:28

Čitanjem do zvijezda 2017./18. - školska razina kviza znanja i kreativnosti

E-mail Ispis PDF
  • Školska razina on line kviza znanja i kreativnosti ,,Čitanjem do zvijezda'' održana je po prvi put u Gimnaziji Bjelovar 8. prosinca 2017.g. Kvizu je pristupilo 10 učenica naše škole, a izradi multimedijskog uradka jedna učenica. Natjecanje je namijenjeno učenicima od prvog do četvrtog razreda srednje škole u svrhu promicanja aktivnog čitanja, istraživačkog rada na tekstu, upoznavanju različitih žanrova te praćenju suvremene književnosti. Projekt je pod pokroviteljstvom Hrvatske mreže školskih knjižničara, a od 2017. godine ima potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.
  • Ukupno 20 multimedijskih uradaka je pristiglo i ocijenjeno za školsku razinu iz cijele Hrvatske i Vojvodine. Tročlano povjerenstvo je pregledalo radove i vrednovalo ih prema sljedećim kriterijima: originalnost u sferi prikupljanja podataka, duhovitost iznesenih misli i izvornost obrade, individualan pristup na idejno-misaonom planu, odnos oblika i sadržaja u odnosu na uporabu aplikacije, kompozicija vizualnih elemenata, govor, glazba i zvučni efekti i tehnička izvedba.Izradi multimedijskog uradka pristupila je jedna učenica iz naše škole, Ena Jelić iz 3.b razreda. Izradila je digitalni poster na temu knjige ,,Zlatarovo zlato''. Učenica je zauzela 13. mjesto na rang ljestvici te prelazi u višu regionalnu razinu. 
  • Kvizu znanja i kreativnosti  pristupilo je ukupno 356 učenika na razini cijele Hrvatske. Provedbeno povjerenstvo je odredilo bodovni prag (30 i više bodova) za održanu školsku razinu kviza - svi učenici koji su postigli 30 i više bodova tj. 60% i više točnih odgovora prelaze u sljedeću razinu natjecanja. Natjecanje se odvijalo on line, a kvizu je istodobno pristupilo deset prijavljenih učenica naše škole. Na raspolaganju su imale 40 minuta za odgovaranje na 50 pitanja iz poznavanja fabule dvaju romana: ,,Zlatarovo zlato'' (August Šenoa) i ,,Judita'' (Miro Gavran). Učenica Tina Polašek (4.e razred) ostvarila je najviše bodova, 47 od ukupno 50. Ostale učenice koje su sudjelovale su: Ema Šetit (3.a), Elizabeta Punčec (4.e), Sara Plentaj (1.a), Ana Delač (2.b), Dorotea Globan (2.b), Ela Hamzić (1.d), Katarina Janeš (2.b), Lorena Kampić (4.e) i Matea Hozmec (2.b). S obzirom na prag od 60% točnih odgovora, sve učenice naše škole prelaze na višu regionalnu razinu kviza znanja.
  • Mentorica koja je učenice pripremala za natjecanje je školska knjižničarka Biljana Barišić Mudri, a ispitno povjerenstvo činile su Ivana Peulja (profesorica Hrvatskog jezika), Spomenka Vujčić (pedagoginja) te Ines Vidović (knjižničarka OŠ Ivana Viteza Trnskog Nova Rača).

Ažurirano: Utorak, 19 Prosinac 2017 10:20

Ažurirano: Srijeda, 28 Veljača 2018 11:59

Humanitarna akcija ,,Daj šapi glas!''

E-mail Ispis PDF

Dragi učenici,

humanitarne aktivnosti nisu završile. Dio učenika naše škole uključeni su u projekt ,,Daj šapi glas!''. Ovim projektom želimo pomoći udrugama koje se brinu o napuštenim životinjama. U ovom božićnom raspoloženju darivanja, molimo sve učenike i nastavnike da zajednički pomognemo psima i mačkama koje u ovo hladno doba godine moraju boraviti u azilu. Molimo vas da od kuće ponesete staru deku, ručnik ili krpu koje vam više ne trebaju, a psima i mačkama u azilu bi zasigurno ugrijalo i uljepšalo njihov smještaj. Deke možete donijeti ovaj i sljedeći tjedan u knjižnicu. Rok je 20.12.2017.g.

Nadamo se kako će vas upravo vaša velikodušnost i savjest natjerati da promislite o važnosti pomaganja životinjama kojima je to prijeko potrebno.

post-iubiti-si-cainii

Ažurirano: Ponedjeljak, 15 Siječanj 2018 17:16

Advent u knjižnici

E-mail Ispis PDF

Dragi učenici,

projekt ,,Advent u knjižnici'' pokrenula je školska knjižničarka u suradnji s profesoricom Andreom Pratnemer.

Podlistak projekta možete očitati klikom na ovu poveznicu.

Program ,,Adventa'' možete iščitati s plakata.

plakat

Fotografije učeničkih aktivnosti u projektu ,,Advent''.

flowers plants  kopija 2

 

Ažurirano: Utorak, 09 Siječanj 2018 08:54

,,TULUM S(L)OVA''

E-mail Ispis PDF
Gimnazija Bjelovar započela je novi ciklus projekta Tulum s(l)ova.
Noćnim čitateljskim susretom u školskoj knjižnici Gimnazije Bjelovar započeo je neobični projekt poticanja čitanja iz užitka naglas Tulum s(l)ova. U knjižnici Gimnazije Bjelovar po prvi put održan je uvodni noćni čitateljski susret koji označava početak ciklusa Tuluma s(l)ova. Uz obvezno ceremonijalno čitanje iz užitka naglas učenici su se preko Skype servisa družili s Graditeljskom, prirodoslovnom i rudarskom školom Varaždin čitajući jedni drugima.
 
t1 4 t1 3
 
Nakon igre upoznavanja i igre koncentracije uslijedilo je ceremonijalno čitanje. Čitalo se u kasnim večernjim satima u ugodnom okružju školske knjižnice pod slabim svjetlom upaljenih svijeća. Svatko si je izabrao ulomak iz najdraže knjige koji je htio podijeliti s drugima. Nakon čitanja učenici su sudjelovali u drugim aktivnostima koje su vodile školska knjižničarka Biljana Barišić Mudri te profesorice hrvatskoga jezika Ivana Peulja i Mirjana Maretić.
Ovdje projekt ne završava. Slijede čitanja učenika na javnim mjestima, u udrugama, ustanovama i poduzećima tijekom školske godine. Za sve aktivnosti dobivene su suglasnosti roditelja. Provedbom ovog projekta školske knjižnice doprinose kulturnim aktivnostima u svojoj lokalnoj zajednici, nudeći neobičnu kulturnu uslugu – čitanje naglas iz užitka.
 
t1 1 t1 2
 
Ažurirano: Utorak, 14 Studeni 2017 13:53

Više članaka...

Stranica 5 od 6

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578    
043.220.946    
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr