Učenički kutak

Radovi i ostvarenja naših učenika

Predstavljamo crteže Ines Rudec

E-mail Ispis PDF

Crtanje - to je moja ljubav od malih nogu, ili bolje rečeno ruku, a počela sam kao i svi ostali: točka, točka, točkica- gotova je glavica. Nakon toga su moji roditelji posustali, a ja sam krenula od dinosaura preko konja i domaćih životinja do čovjeka.
Najdraža tehnika bila mi je u početku olovka, ali kako sam krenula na tečaj slikanja otkrila sam suhu pastelu. Tada sam shvatila kako stapati razne boje tehnikom razmazivanja rukama, a ubrzo su i prekidači, zidovi i vrata poprimili divne tonove novootkrivenih boja. Moj razvoj nije ovdje stao. Nakon nekog vremena otkrila sam i digitalni način obrade slika i crtanje u raznim programima i to mi je još uvijek najdraža tehnika. Inspiraciju često crpim iz raznih knjiga, filmova, poznatih ličnosti i anime serija- njihovi su me likovi posebno očarali.
Kako bih podijelila svoja umijeća i znanja na tom području s drugima, pridružila sam se internetskoj zajednici Deviantart koja gotovo u potpunosti zadovoljava moju znatiželju za otkivanjem novih tehnika, likova, inspiracije i drugih ljudi koje zanima takva umjetnost.
                                      

 Ines Rudec, 1. a

Ažurirano: Četvrtak, 19 Prosinac 2013 23:53

Planska igra Lokalna samouprava

E-mail Ispis PDF

Planska igra Lokalna samouprava

lokalna samoupravaZaklada Friedrich Ebert od 2008. godine provodi plansku igru Lokalna samouprava u Republici Hrvatskoj, a ove su se godine u projekt uključili i bjelovarski đaci sa svojim mentorima. Cilj je ove planske igre zainteresirati mlade za političko djelovanje putem alternativne metode usvajanja znanja o političkom sustavu naše zemlje. Kroz simulaciju sjednice Gradskog vijeća i suradnju s vijećnicima, osim stjecanja znanja o lokalnoj političkoj strukturi, učenici razvijaju komunikacijske vještine i pruža im se prilika za dijalog s lokalnim političarima o aktualnim problemima i potrebama mladih.

13.,14. i 15 studenoga članovi Vijeća učenika Gimnazije Bjelovar (njih 21) sudjelovali su u planskoj igri Lokalna samouprava koju je organizirala njemačka zaklada Friedrich Ebert.

Pod vodstvom triju mentorica u dva dana učenici su morali savladati osnove funkcioniranja lokalne uprave i samouprave te su se podijelili u tri stranke unutar kojih su uz pomoć trojice gradskih vijećnika sastavili pitanja i prijedloge za simuliranu sjednicu Gradskog vijeća – vrhunac planske igre. Simulirana sjednica održala se u prostorijama gradskog poglavarstva gdje su mladi vijećnici predstavljali prijedloge i pitanja zamjenici gradonačelnika Lidiji Novosel. Okosnica većine pitanja i prijedloga su bili problemi mladih u Bjelovaru.
Najbolji prijedlozi bit će predstavljeni na pravoj sjednici Gradskog vijeća grada Bjelovara.


Ovom radionicom učenicima je održana nesvakidašnja nastava građanskog i političkog odgoja. Naime, sudionici su naučili teorijske osnove lokalne uprave i samouprave, kako argumentirati i pronalaziti kompromis, stekli su pregovaračke vještine te im se pružila mogućnost političkog djelovanja.

Kristian Pintar, 4.e

 

 

Pomozimo Mirku Lovriću

E-mail Ispis PDF

mirko lovricPoštovani,
šesnaestogodišnji Mirko Lovrić iz Bjelovara, učenik Turističko-ugostiteljske škole Bjelovar i igrač NK ''Bjelovar'', boluje od teškog oblika leukemije. Živi sa samohranom majkom. Trenutno se nalazi  u zagrebačkom KBC-u ''Rebro''. Potrebna mu je vaša podrška jer bez pomoći svojih sugrađana, ali i svih drugih koji su voljni uključiti se u humanitarnu akciju, teško će dobiti najveću bitku u životu. Upravo iz tog razloga, 7. prosinca 2013.(subota), organiziramo humanitarnu akciju pod nazivom ''Mirko-naš mali Messi''. Pokrovitelj humanitarne akcije je Grad Bjelovar.
Akcija se sastoji od dvaju dijelova. Od 17 do19 sati održavat će se nogometne utakmice u Školsko-športskoj dvorani u Bjelovaru, na kojima će nastupiti reprezentacija nacionalnih manjina Hrvatske, hrvatska nogometna reprezentacija veterana, kadeti NK Bjelovar, NK Mladost Ždralovi, ženska ekipa opće bolnice i ženska ekipa grada. Cjelokupan program vodit će gospodin Dražen Kocijan-Kocka. Navečer će u KLUB-u nastupiti pet bjelovarskih izvođača: Blockbuster Unplugged, Big Band Gimnazije Bjelovar, Schism, Panonija Band, te Kisses of fire. Početak nastupa je u 21 sat.
Ovim putem pozivamo Vas da, ukoliko ste u mogućnosti, donacijom pomognete u liječenju ovog malog borca. Broj računa u Zagrebačkoj banci na koji možete uplatiti novac za pomoć jest: HR3823600003510144021.
Unaprijed Vam zahvaljujemo i radujemo se Vašem dolasku na utakmice i koncert!

                                                                                  Organizacijski odbor
                                                                                ''Mirko-naš mali Messi''

Ažurirano: Srijeda, 04 Prosinac 2013 17:41

Posjet kazalištu Gavella i Teatru Exit - stručna ekskurzija

E-mail Ispis PDF

njuske-plakat za web26. studenoga 2013. učenici i nastavnici Gimnazije Bjelovar posjetili su grad Zagreb.
U sklopu stručne ekskurzije posjetili smo dva zagrebačka kazališta. Prvi i drugi razredi gledali su predstavu Njuške u kazalištu Exit.
U predstavi Njuške svi likovi odražavaju glavne preokupacije ljudskog bića pa su Njuške jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike.

Učenici trećeg i četvrtog razreda posjetili su kazalište Gavella u kojemu su pogledali dramatizaciju romana Zločin i kazna F. M. Dostojevskog.
Zločin i kazna jedno je od najvećih djela ruske i svjetske književnosti, a isto tako kompleksan i izazovan materijal za svakoga tko ga poželi oživjeti na pozornici.

Magdalena Đurasek, 4.e

Ažurirano: Četvrtak, 28 Studeni 2013 18:10

Grad heroj Vukovar

E-mail Ispis PDF

Dana 18. listopada 2013., 2.b razred Gimnazije Bjelovar je otišao na nagradno putovanje u „grad heroj“ Vukovar.
253224 774871235859868 1503747157 nNaime naši su učenici bili sudionici natjecanja „Znajući prošlosti u sigurnu budućnost“ koje organizira Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata te su riješili test sa 100% točnošću i time su pokazali koliko znaju o prošlosti svog
1390470 774871512526507 556542401 na naroda. 988359 774871335859858 1836909563 n

„Bili smo sudionici kolone sjećanja gdje smo iz Borovog naselja krenuli na Memorijalno groblje na Ovčari. Hodajući tako mogli smo okusiti barem djelić toga kako je bilo našim braniteljima 1991. godine kada su ranjeni koračali iz vukovarske bolnice ne znajući da idu u sigurnu smrt i da više nikada neće vidjeti svoje najmilije.
Zapalili smo svijeće na Ovčari te smo posjetili i memorijalni centar na Ovčari gdje su izloženi osobni predmeti poginulih. Time smo im odali počast i zahvalu što su tako hrabro branili našu domovinu.“

1425770 774871305859861 324073858 n

Zahvaljujemo udruzi UHDDR što su nam omogućili ovo putovanje i razrednici Mihaeli Matekov što nas je vodila na ovom jedinstvenom putovanju.

 

 

2.B

Ažurirano: Utorak, 19 Studeni 2013 22:43

Stranica 7 od 8

Izvannastavne aktivnosti