Učenički kutak

Radovi i ostvarenja naših učenika

Grad heroj Vukovar

E-mail Ispis PDF

Dana 18. listopada 2013., 2.b razred Gimnazije Bjelovar je otišao na nagradno putovanje u „grad heroj“ Vukovar.
253224 774871235859868 1503747157 nNaime naši su učenici bili sudionici natjecanja „Znajući prošlosti u sigurnu budućnost“ koje organizira Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata te su riješili test sa 100% točnošću i time su pokazali koliko znaju o prošlosti svog
1390470 774871512526507 556542401 na naroda. 988359 774871335859858 1836909563 n

„Bili smo sudionici kolone sjećanja gdje smo iz Borovog naselja krenuli na Memorijalno groblje na Ovčari. Hodajući tako mogli smo okusiti barem djelić toga kako je bilo našim braniteljima 1991. godine kada su ranjeni koračali iz vukovarske bolnice ne znajući da idu u sigurnu smrt i da više nikada neće vidjeti svoje najmilije.
Zapalili smo svijeće na Ovčari te smo posjetili i memorijalni centar na Ovčari gdje su izloženi osobni predmeti poginulih. Time smo im odali počast i zahvalu što su tako hrabro branili našu domovinu.“

1425770 774871305859861 324073858 n

Zahvaljujemo udruzi UHDDR što su nam omogućili ovo putovanje i razrednici Mihaeli Matekov što nas je vodila na ovom jedinstvenom putovanju.

 

 

2.B

Ažurirano: Utorak, 19 Studeni 2013 22:43

Predstavljamo školski sastav "Big band"

E-mail Ispis PDF

Školske godine 2013./2014. ljubav prema glazbi okupila je skupinu gimnazijalaca u novi školski glazbeni sastav- Big band. Više o djevojkama i mladićima koji sačinjavaju Big band, o njihovom radu i planovima pisat ćemo uskoro, a do tada možete uživati u njihovoj izvedbi pjesme „Smooth operator“.
Aranžman potpisuju Bruno Bišćan, Juraj Kamber Grahovac i Ivona Lovrić, a pjesmu izvode Sara Mihalić (vokal), Tena Lusavec (violončelo), Ivona Lovrić (viola), Luka Rasinec (klavijature), Juraj Kamber Grahovac (gitara), Ivan Brezić (bas gitara), Ivan Topolovčan (bubnjevi), Ozren Mendaš (bariton saksofon), Ema Milenković (alt saksofon) i Bruno Bišćan (tenor saksofon).

Kako zvuči Big band Gimnazije Bjelovar možete poslušati u donjem video isječku.


 

Ažurirano: Ponedjeljak, 11 Studeni 2013 15:02

Galerija fotografija - Kruno Galjar, 3. c

E-mail Ispis PDF

Kruno o sebi: Bavim se fotografijom od pete godine, ali malo sam se uozbiljio tek s 13 godina. Tata i bratić tada su se također bavili fotografiranjem pa sam imao dodatni poticaj. Trenutno nisam član nijednog fotokluba. Još nisam imao samostalnu izložbu, ali neke od mojih fotografija bile su izložene u Foto klubu Bjelovar (natječ Terezijana), Caffe baru FakIN (Zagreb, finale Kreativnog pejzaža) i Galeriji Vladimira Horvata (Zagreb, izložba Bicikl-čovjek-bicikl).

Fotografijom čuvam uspomene na sva predivna mjesta na kojima sam bio te pokušavam pokazati ljudima što propuštaju kad ne gledaju na prava mjesta, pod pravim kutem ili u pravo vrijeme.

Ažurirano: Petak, 08 Studeni 2013 23:06

Dan škole-radionica iz kemije

E-mail Ispis PDF
„Čarolije u bundevi“

       Povodom obilježavanja dana naše škole, 24.listopada ove školske godine, održane su razne radionice. Naš je 3.c razred sudjelovao u zabavnom programu koji je pripremila profesorica kemije, Ana Fusić. Radionica se pomalo razlikovala od ostalih. Iako je u početku bilo zamišljeno da će svatko uljepšavati svoju bundevu na kojoj će kasnije biti izvođeni pokusi, razred se podijelio na manje skupine koje su zajednički svoju kreativnost provodile u djelo. Spojili smo ugodno s korisnim! Jednostavne i posve obične bundeve ubrzo su uz mješavinu smijeha, melodije gitare, pjesme i plesa, uz složne i spretne ruke, velike količine mašte i dobre volje, postajale nova umjetnička djela. Vrijeme je prolazilo, a veselje raslo. Došlo je vrijeme za nova uzbuđenja. Naš kolega Tomislav Piršljin bio je glavni pomoćnik naše profesorice. Na ukrašenim je bundevama izvodio razne pokuse od kojih je svima zastao dah. Pokazao nam je kako napraviti zamjenu za lučice od gela kalcijeva acetata koji može gorjeti cijelu noć, a spojem vodikovog peroksida i kalijevog jodida stvorio je pjenu koja je izlazila iz bundeve i pokazao kako bundeve mogu gorjeti u različitim bojama te još niz drugih zabavnih pokusa.


  

      Iz očiju svih učenika naziralo se veselje i zadovoljstvo jer smo od svoje radionice stvorili nezaboravnu čaroliju! Kao nagradu za ovaj kreativni nered, počastili smo se tortom koju je donijela naša prijateljica Antoaneta, a kasnije smo sve bundeve izložili u hodniku škole. Da sjećanje na ovaj veseli događaj bude trajno, pobrinuo se naš razredni fotograf Kruno. Osim po slikama, ovaj smo Dan škole i radionicu svi zapamtili kao predivno, u isto vrijeme i poučno i zabavno, iskustvo. S nestrpljenjem iščekujemo sljedeću godinu, novu radionicu te se veselimo novim izazovima i novim znanjima.

Sara Perković/Valentina Križ, 3.c

Ažurirano: Srijeda, 06 Studeni 2013 18:40

Druženje kemičara

E-mail Ispis PDF

Druženje kemičaraimg 3615MJESTO: Gimnazija Bjelovar, Kabinet za kemiju

DATUM: 27. rujna 2013.
ORGANIZATORI: profesorice Ankica Fusić i Tanja Mamić
GOSTI: Tamara Miljuš, Jerko Meštrović, Mislav Unger
BROJ SUDIONIKA: 62 učenika iz sva četriri razreda gimnazije
CILJ: omogućiti učenicima da se raspitaju i dobiju informacije vezane uz fakultet i Ljetnu školu znanosti

 

 

O čemu smo slušali?
Tamara Miljuš, bivša učenica naše škole, studentica 4. godine kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, ispričala nam je o svom putu u znanost te s nama podijelila svoja iskustva s brojnih natjecanja i sudjelovanja u Ljetnoj školi znanosti.
Jerko Meštrović učenik 3.razreda i Mislav Unger, učenik 2. razreda, podijelili su s nama svoje doživljaje i iskustva koja su stekli u Ljetnoj školi znanosti u Požegi ove godine.
Monika Majstorović, učenica  4. razreda, također je ove godine pohađala Ljetnu školu znanosti u Požegi, ali je za vrijeme ovog druženja sudjelovala na ELMAR konferenciji u Zadru.

Ukratko o Ljetnoj školi znanosti i ELMAR-u...
-    raznovrsne teme projekata u različitim znanstvenim disciplinama
-    potpuno drugačiji pristup znanosti za razliku od rada u razredu: naglasak na praktičnome
-    sve se odvija na engleskom jeziku
-    nova poznanstva i prijateljstva
-    nezaboravne uspomene i iskustva
img 3644Ne morate biti Einstein da biste se prijavili i bili primljeni, najbitnije su volja i motivacija.
U suradnji s Ljetnom školom znanosti ELMAR konferencija po prvi je put vrata otvorila srednjoškolcima. O svojim radovima u Ljetnoj školi znanosti svaka je grupa napisala znanstveni članak koji je zatim poslan ELMAR komisiji na ocjenjivanje. Ukoliko je članak bio prihvaćen, po jedan predstavnik grupe prezentirao je rad na konferenciji koja se održala u Zadru 25. – 27. rujna. Radovi grupa u kojima su bili Jerko, Mislav i Monika prihvaćeni su te su objavljeni u Zborniku radova ELMAR konferencije.
Kako biste saznali više, svakako pogledajte priloženu prezentaciju naših učenika o Školi, ELMAR-u te njihovim iskustvima i doživljajima.
Ovakva druženja koristan su način da se učenici informiraju i zainteresiraju za znanost te potaknu da se uključe u izvannastavne aktivnosti koje im kasnije uvelike mogu pomoći i obogatiti ih prekrasnim iskustvima.

Na ovoj poveznici možete preuzeti i prezentaciju S3, S3++ Summer School of Science.

 

 

 

Martina Kozlik i Monika Majstorović, 4. d

Stranica 7 od 7

Izvannastavne aktivnosti