Natjecanja

XIX. državno Natjecanje iz povijesti

E-mail Ispis PDF

XIX. državno Natjecanje iz povijesti ove je godine  održano u Makarskoj od 25. do 27. travnja, a škola domaćin bila je OŠ oca Petra Perice. Iz Gimnazije Bjelovar na Natjecanje je pozvano troje učenika: IMAG0206Matija Drmić (1.skupina), Martina Špiranec (2. skupina) u pratnji mentorice prof. T. Grgičin i Josip Imbrišak (3.skupina) u pratnji mentorice prof. M. Štimac. Natjecatelji, mentori i ostali sudionici natjecanja bili su smješteni u Hotelu Dalmacija koji je opravdao svoj status luksuznog hotela. IMAG0167

Prvi dan natjecanja bio je rezerviran za smještaj sudionika natjecanja u sobe i svečano otvorenje natjecanja koje je održano u obližnjem Hotelu Meteor. Ono najvažnije za nas natjecatelje, pisanje testa, zbilo se  idući dan u prostorijama OŠ oca Petra Perice od 9 do 10 sati. Nakon testa imali smo slobodno vrijeme do ručka, a nakon ručka zajedno s mentorima išli smo u obilazak grada. Posjetili smo franjevački samostan, Malakološki muzej, upravu Parka prirode Biokovo i vozili se brodom do Baške Vode i natrag. Oko 18 sati vratili smo se u hotel vidjeti ono najvažnije: privremene rezultate. Matija Drmić osvojio je 2. mjesto u skupini prvih razreda, Martina Špiranec 4. mjesto u skupini drugih razreda, a Josip Imbrišak 1. mjesto u skupini trećih razreda. Nakon objave privremenih rezultata, natjecatelji su imali pravo uvida u testove i mogućnost žalbe.  Zadnji dan natjecanja bio je rezerviran za svečano zatvaranje natjecanja i proglašenje pobjednika, a prije toga imali smo slobodno vrijeme koje smo iskoristili za šetnju gradom i rivom. Poslije ručka krenuli smo put Bjelovara iz prelijepe Makarske koja će nam zauvijek ostati u lijepom sjećanju.   
                                                                                                           

 

 

 

Josip Imbrišak, 3.b

Ekipno natjecanje iz matematike

E-mail Ispis PDF

IMG 1114

U subotu 17. ožujka 2018. godine učenici Gimnazije Bjelovar sudjelovali su na međužupanijskom ekipnom natjecanju iz matematike „Rokovi matematičari” koje je održano u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici.

 

IMG 1128
Natjecalo se 47 ekipa osnovnih i srednjih škola, a u kategoriji gimnazija sudjelovalo je 26 ekipa. Naši učenici su zauzeli 2., 4., 7. i 10. mjesto. Cilj ovakvog natjecanja je popularizacija matematike i promicanje timskog rada.
Naši učenici koji su sudjelovali na natjecanju su:
Anja Grgec 4.b, Lara Brusač 4.d, Vana Glumac 3.d, Jakov Manjkas 2.d  
Lovro Brzović 4.d, Marko Vujanović-Kotarščak 4.b, Luka Ćurić 3.a, Kristijan Komar 2.d,
Ines Pranjić 4.b, Valentina Škrnjug 4.b, Karlo Oremović 3.d, Marko Habijanec 2.d,
Miran Topljak 4.c, Dora Markovinović 4.c, Lara Srdojević 3.a, Jakov Markovinović 1.d,

IMG 1130
2. mjesto pripalo je ekipi čiji su članovi
Anja Grgec 4.b, Lara Brusač 4.d, Vana Glumac 3.d, Jakov Manjkas 2.d.  
Mentorice ekipa su Blanka Iličić, Ljiljana Sušak, Manuela Šimek Martinić i Mirta Đurašević, a ravnatelju Želimiru Vujiću zahvaljujemo što nam je omogućio odlazak.

Državno natjecanje iz Informatike

E-mail Ispis PDF

IMG 20180315 110328

Najznačnije ovogodišnje natjecanje iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola održano je kao i nekoliko prethodnih godina u Primoštenu od 13. do 16. ožujka. Već pomalo tradicionalno i ove godine Gimnazija Bjelovar ima natjecatelje na tom natjecanju u iznimno jakoj konkurenciji. IMG 20180315 085455

Na natjecanju koje okuplja najbolje od najboljih iz cijele Hrvatske učenik trećeg razreda Luka Ćurić pod mentorstvom Daria Vidića, mag.ing.eit., osvaja izvrsno peto mjesto u kategoriji gimnazija, dok učenik iste škole četvrtog razreda Borna Cafuk pod mentorstvom Mihaele Kelave, prof., osvaja četvrto mjesto u kategoriji prirodoslovno matematičkih gimnazija. 

Čestitke na ovom uspjehu!

IMG 20180315 085439

Poludržavno natjecanje iz košarke

E-mail Ispis PDF

Bez naslova

Dana 15.3.2018. (četvrtak) išli smo na poludržavno natjecanje iz košarke za učenike srednjih škola koje se održavalo u Novskoj. Na natjecanju su sudjelovale četiri ekipe: Velika Gorica, Petrinja, Krapina i mi, Bjelovar. Za prolazak na državno bile su nam potrebne dvije pobjede, u polufinalu i finalu. Prije samog natjecanja potajno smo se nadali i vjerovali da možemo ostvariti dobar rezultat i izboriti nastup na samoj završnici.

IMG-20180321-WA0004

Prvu utakmicu pobijedili smo Petrinju rezultatom 38:35. Utakmica nije bila nimalo lagana, ali naše jedinstvo i naša želja odveli su nas do pobjede.

IMG-20180321-WA0000
U finalu smo igrali protiv Velike Gorice. Nakon odličnog otvaranja utakmice poveli smo 15:2 i do poluvremena smo uspjeli održati desetak poena razlike. U drugom poluvremenu Gorica se budi i vraća u igru te preuzima vodstvo 27:26. Ipak u završnici utakmice bili smo spretniji i hladnije glave od njih te smo došli do pobjede 36:33.
Velike zasluge sigurno idu i profesoru Balabanu koji nas je odlično posložio i povukao par taktičkih poteza koji su nas smirili u samim završnicama i jedne i druge utakmice.
Na državnom prvenstvu ići ćemo po pobjedu u svakoj utakmici, ali nama je najvažnije iskustvo koje ćemo dobiti. Iako u našoj ekipi ne treniraju svi košarku, krasi nas velika borbenost i složnost.


Jan Zvonimir Vrdoljak

Međunarodno natjecanje Unite the Nations

E-mail Ispis PDF


IMG 20171208 095613

8. prosinca 2017. u našoj školi je po prvi puta održano natjecanje Unite the Nations u sklopu međunarodnog projekta Time Project (www.timeproject.org). Sudjelovalo je 27 učenika 2.d, 3.b i 4.d razreda koji su našu školu svojim rezultatom postavili u top 10 najbolje riješenih testova u cijelom svijetu, na 8. mjesto!
Time Project je inicijativa koja se provodi već više od 20 godina i obuhvaća niz aktivnosti u koje su uključene škole iz cijelog svijeta. Učenici se tijekom projektnog dana u studenom ili prosincu uključuju u videokonferencije, prezentacije, diskusije, debate i kviz, ovisno o svom interesu. Ove godine se u projekt uključilo 45 škola dok je u kvizu sudjelovala 31 škola iz Kanade, Hrvatske, Turske, Poljske, Taiwana, Indije, Italije, Češke, Rusije, Kolumbije i Rumunjske.
Natjecanje se sastojalo u pronalaženju odgovora na 250 pitanja iz geografije, povijesti, kulture i umjetnosti, sporta, politike i zabave koja su sastavljali učenici uključenih škola s ciljem upoznavanja sudionika kviza s kulturom svoje zemlje. Učenici nisu morali znati odgovore već ih je bilo potrebno uspješno pronaći, bilo na internetu, knjižnici ili konzultiranjem s osobom koja možda zna odgovor. Rok za slanje odgovora iznosio je 24 sata od trenutka objave pitanja. Našim učenicima je trebalo 150 minuta za više nego uspješno rješavanje cijelog testa.
Natjecanje je organizirala i provela profesorica Mihaela Kelava u suradnji s knjižničarkom Biljanom Barišić Mudri a u pomoć učenicima su priskočile i profesorice Mirjana Trogrlić Laslo i Melita Štimac.

IMG 20171208 092004

Stranica 2 od 7

Izvannastavne aktivnosti