Natjecanja

Natjecanje Dabar u Gimnaziji Bjelovar

E-mail Ispis PDF

DABARŠKOLA-velika
Gimnazija Bjelovar se ove školske godine uključila u međunarodnu inicijativu Dabar (Bebras) koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Natjecanje se ove godine prvi puta održava u Hrvatskoj. Sudjelovanjem u njoj želimo učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine zanimljivijim i dinamičnijim. Dabar se izvrsno nadovezuje na kurikularnu reformu u kojoj se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Na natjecanje je u Republici Hrvatskoj prijavljeno više od 6000 sudionika čime smo jedna od najuspješnijih zemlja u prvoj godini natjecanja (uz SAD, Rusiju i Njemačku).


U Gimnaziji Bjelovar smo proveli probno natjecanje u listopadu te danas 9.studenog i službeno natjecanje. Sudjelovalo je dvadesetoro učenika svih dobnih skupina. Iznimno smo ponosni na njihov entuzijazam i motiviranost za natjecanje Dabar te na njihov uspjeh u samom natjecanju. S obzirom da se natjecanje ove godine provodi prvi puta u našoj zemlji, odaziv i interes naših učenika dobiva još veći značaj.

Svi učenici koji će biti u narednom razdoblju zainteresirani za ovo natjecanje mogu se obratiti nastavnicima Mihaeli Kelavi i Dariu Vidiću. Oni koji žele saznati kako izgledaju zadatci i još poneke detalje, mogu pregledati prezentaciju ovdje.

Ažurirano: Srijeda, 09 Studeni 2016 21:16

Državno natjecanje iz povijesti

E-mail Ispis PDF

Od 25. do 27. travnja 2016. u  Vinkovcima  je održano XVII. državno Natjecanje iz povijesti. Našu školu predstavljali su Josip Imbrišak iz 1.b pod vodstvom prof. Melite Štimac i Luka Rasinec iz 4.a pod vodstvom prof. Terezije Grgičin.
Učenici su se natjecali u kategoriji pisane provjere znanja te je Josip Imbrišak osvojio 1. mjesto dok je Luka  Rasinec osvojio 7. mjesto.

natjecanje iz povijesti 2106

Otvaranje državnog natjecanja započelo je prigodnim programom učenika OŠ Ivana Mažuranića, ujedno i škole domaćina, te predavanjem dr. sc. Ante Nazora o Domovinskom ratu. Učenici osnovnih i srednjih škola (ukupno 85) mogli su zajedno sa svojim mentorima uživati u predavanju prof. Aleksandra Durmana u novootvorenom Muzeju vučedolske kulture kao i samom posjetu gradu Vukovaru. Zadnjeg dana nakon obilaska Vinkovaca(najstariji grad u Europi), održano je svečano zatvaranje državnog Natjecanja iz povijesti u hotelu „Admiral“, obilježeno dodjelom prikladnih nagrada učenicima i mentorima te proglašenjem pobjednika.
 
IMAG0608

 

  

Ažurirano: Petak, 06 Svibanj 2016 15:22

Čestitke našim kemičarima

E-mail Ispis PDF

25. jubilarno državno Natjecanje iz kemije održano je u Đurđevcu od 18. do 21. travnja 2016. u Gimnaziji dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac. Među najboljim kemičarima oko 107 natjecatelja iz osnovnih i srednjih škola sudjelovalo je i dvoje naših učenika.
 Luka Ćurić, 1.razred, 6. mjesto
 Lucija Glazer, 3.razred, 15.mjesto
 Mentorica, Ankica Fusić, priznanje za desetogodišnje sudjelovanje na državnom natjecanju
Ponosni smo na naše učenike Luku i Luciju koji su lijepo predstavili našu školu i županiju na natjecanju.
Gimnazija dr Ivana Kranjčeva uložila je puno truda da nam svima bude lijepo jer smo osim natjecanja imali razgled grada, stručna predavanja, odlazak na „Đurđevačke peske“, Molve-CPS te Sv. Anu gdje smo uživali u idiličnoj prirodi, vodenici i pravoj domaćoj zlevanki.


Ažurirano: Četvrtak, 28 Travanj 2016 10:56

Poludržavna završnica u košarci

E-mail Ispis PDF

kosarka16Naši dečki su na Županijskom natjecanju osvojili prvo mjesto tako što su pobijedili u finalu Medicinsku školu Bjelovar i plasirali se na poludržavno natjecanje.
15. ožujka 2016. održana je poludržavna završnica u košarci u Velikoj Gorici. Na Poludržavnom natjecanju dostojno su nas predstavili i završili kao druga ekipa, izgubivši od Srednje strukovne škole Velika Gorica.
Članovi ekipe: Marin Šobak,  Julijan Zadravec, Jan Zvonimir Vrdoljak, Tibor Valinčić, Dominik Dašek, Dinko Ezgeta, Ivan Oremović, Jan Lončar, Manuel Lončar, Robert Horn, Andrija Segin, Roko Gregl
Voditelj ekipe: Velibor Balaban

Školsko ekipno natjecanje iz matematike

E-mail Ispis PDF

U ponedjeljak 25. siječnja 2016. godine u Gimnaziji Bjelovar je po prvi puta organizirano ekipno natjecanje iz matematike. Sudjelovalo je 16 ekipa, tj. 64 učenika. Svaka ekipa je sastavljena od četiri učenika, najviše dva učenika iz četvrtog razreda i barem jedan učenik iz prvog ili drugog razreda.
Prvo mjesto zauzela je ekipa čiji su članovi Luka Rasinec 4.a, Matej Šćurić 3.d, Ivan Holiček 3.d i Karlo Oremović 1.d. Rezultatima smo zadovoljni i pohvaljujemo sve vrijedne učenike koji su sudjelovali na ovakvom natjecanju. Nekoliko najboljih ekipa odlazi 12. ožujka u Viroviticu na njihovo ekipno natjecanje, a nadamo se i Državnom ekipnom natjecanju koje se svake godine održava u Puli.
Zahvaljujemo  ravnatelju Želimiru Vujiću koji nam je omogućio realizaciju natjecanja, svima koji su pomogli u pripremama za natjecanje i učeniku Matku Meštroviću koji je naš događaj dokumentirao s puno lijepih fotografija.


Profesori mentori naših ekipa su prof. Blanka Iličić, prof. Ljiljana Sušak, prof. Manuela Šimek Martinić i prof. Mirta Đurašević. Najbolje ekipe su:
1.    Luka Rasinec 4.a, Matej Šćurić 3.d, Ivan Holiček 3.d, Karlo Oremović 1.d
2.    Bruno Predojević 4.d, Borna Emić 4.d, Lucija Glazer 3.a, Luna Fofonjka 1.d
3.    Filip Zgorelec 4.d, Mislav Šunjo 4.d, Borna Rajković 3.d, Lovro Brzović 2.d
4.    Marija Šiprak 4.b, Hrvoje Despetović 4.b, Igor Bosanac 3.a, Anja Grgec 2.b
5.    Laura Miletić  4.d, Barbara Valinčić 3.a, Lara Brusač 2.d, Vana Glumac 1.d
6.    Matija Kovačić 4.b, Damjan Muhar 3.d, Lorena Cvetković 3.d, Sara Žitnjak 2.d


Mirta Đurašević, prof. matematike

Ažurirano: Subota, 30 Siječanj 2016 23:16

Stranica 3 od 6

Izvannastavne aktivnosti