Natjecanja

Županijsko natjecanje u košarci

E-mail Ispis PDF

37825F42-F25E-48F6-9117-0465C999984C

Gimnazijski košarkaši su dana 13. prosinca ostvarili 1.mjesto na Županijskoj razini natjecanja te time ostvarili plasman na poludržavno natjecanje. Mentor je Velibor Balaban, prof.

"Dabar" 2017.

E-mail Ispis PDF

U tjednu 13.-17. studenog u Gimnaziji Bjelovar provedeno je drugu godinu zaredom natjecanje "Dabar". Sudjelovali su učenici svih razreda te svih obrazovnih programa, a zanimanje učenika je ove godine još veće no prošle. Organizaciju i provedbu natjecanja provodili su profesori Mihaela Kelava i Dario Vidić, a sudjelovalo je 28 učenika. Učenicima se ovaj oblik natjecanja iznimno svidio te su pokazali visoku razinu motiviranosti prije i tokom same provedbe natjecanja. Čestitamo svim sudionicima. Ante Ćurić, Helena Pranjić, Sara Žitnjak, Ivan Terzić, Fran Kovačić i Lovro Pranjić ostvarili su rezultate koji ih svrstavaju u 10% najboljih, dok su Stella Kiš, Jakov Manjkas, Ana Deškin i Jakov Markovinović ostvarili rezultate unutar 20% najboljih. Valja napomenuti da je ukupan broj natjecatelja ove godine 15249 učenika.

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, može se rješavati i bez informatičkog predznanja.

 

Ažurirano: Četvrtak, 23 Studeni 2017 23:02

Državno natjecanje iz povijesti

E-mail Ispis PDF
20170511 210354 Burst01Državno natjecanje iz povijesti održano je od 10. do 12. svibnja 2017. u Đurđevcu. Škola domaćin bila je OŠ Grgura Karlovčana u Đurđevcu. Našu školu predstavljao je učenik Josip Imbrišak (2.b) u pratnji mentorice Melite Štimac, prof.  U kategoriji pisane provjere znanja za druge razrede Josip je osvojio zavidno 1. mjesto
Čestitamo na uspjehu!

Čestitke našim kemičarima

E-mail Ispis PDF

XXVI. državno Natjecanje iz kemije održano je u Svetom Martinu na Muri od 25. do 28. travnja 2017., a domaćin natjecanja za srednje škole bila je Osnovna škola Štrigova.
Među najbolje kemičare pozvano je i troje naših učenika kojima je ovo bilo prvo sudjelovanje na državnom Natjecanju iz kemije. Ponosni smo na naše kemičare koji su, pod mentorstvom profesorice Ankice Fusić lijepo predstavili našu školu i županiju te ostvarili lijepe rezultate:
Filip Horvat, 2.razred, 10. mjesto
Igor Bosanac, 4.razred, 11.mjesto
Helena Beljan, 4. razred, 15. mjesto
Zahvaljujemo domaćinima natjecanja na uloženom trudu u organizaciju i provedbu natjecanja te izletima na kojima smo upoznali ljepote Međimurja.

Državno natjecanje iz informatike

E-mail Ispis PDF

IMG 20170319 233237

Na Državnom natjecanju iz informatike koje je ove godine održano u Primoštenu od 14. do 17. ožujka imali samo čak četiri predstavnika koji su se natjecali u dvije kategorije: Osnove informatike (gimnazije i prirodoslovno-matematičke gimnazije) i Algoritmi. U kategoriji Osnove informatike (gimnazije) maturantica Lucija Glazer ostvarila je 8. mjesto, dok je u istoj kategoriji učenika drugog razreda Luka Ćurić ostvario 5. mjesto, ponovivši time prošlogodišnji plasman. Oboje učenika mentorirao je njihov nastavnik Dario Vidić, mag.ing.eit. U istoj kategoriji, ali za učenike prirodoslovno-matematičkih gimnazija, učenik trećeg razreda Borna Cafuk ostvario je 7. mjesto. U kategoriji Algoritmi, učenik prvog razreda Jakov Manjkas ostvario je 7. mjesto. Njihova mentorica je Mihaela Kelava, prof.

Ponosni smo na uspjeh i rezultate naših učenika na kojima im čestitamo.

IMG 20170319 233441

Ažurirano: Nedjelja, 19 Ožujak 2017 23:59

Stranica 3 od 7

Izvannastavne aktivnosti