Škola budućnosti - pilot projekt Stemi-ja i Infobipa

E-mail Ispis PDF

23. veljače objavljen je popis 60 osnovnih i srednjih škola odabranih za sudjelovanje u pilot projektu Škola budućnosti (https://skolabuducnosti.stemi.education/). Među 29 srednjih škola našla se i Gimnazija Bjelovar. Projekt će trajati od ožujka do lipnja pod vodstvom prof. Mihaele Kelava.

Tijekom projekta, uključeni učenici će imati priliku učiti o umjetnoj inteligenciji, strojnom učenju, računalnoj obradi govornog jezika. U malim timovima bavit će se izradom chatbota koji će direktno doprinijeti ciljevima postavljenima od strane UN-a (https://sdgs.un.org/goals). Cijelo vrijeme učenici će imati podršku stručnjaka kroz platformu Answers, a najbolji radovi će u lipnju biti nagrađeni.

Pozivamo učenike koji bi se željeli uključiti da do 12. ožujka 2021. putem Teamsa pošalju prof. Mihaeli Kelava kratku motivacijsku poruku u kojoj će opisati zašto se žele uključiti u projekt. Poznavanje osnovnog programiranja u Pythonu je korisno i pomoći će da rad bude složeniji, ali nije nužno za uključivanje u projekt.

Izvannastavne aktivnosti