Upute za prvi dan nastave

E-mail Ispis PDF

Poštovane učenice i učenici, dragi roditelji!
S obzirom na nastalu situaciju upozoravamo vas na nekoliko stvari:
Nastava kreće 7.9.2020.  po rasporedu kojeg ćete dobiti od razrednika/ice.  Ove godine nastava će početi u fiksnim učionicama (iznimka je nastava informatike, stranog jezika te etike/vjeronauka koja će se odvijati izvan matičnih učionica). Učenici koji su u učionici br. 5 ulaze/izlaze sa desne bočne strane (pokraj parkirališta) škole, učenici koji su u učionici br. 9 ili 8. ulaze/izlaze na lijevi bočni ulaz (pokraj Zavoda za javno zdravstvo), a svi ostali na glavni ulaz uz pridržavanje fizičkog razmaka od najmanje 2 metra.
Nastavni sat trajat će 40 minuta, a veliki odmor je skraćen na deset minuta.
Jutarnja smjena (2. i 4. razredi) započinje u 8.00 sati i završava u 13.15, a poslijepodnevna smjena počinje u 13.45 sati i završava u 19.00.
Maska za lice je obavezna učenicima i nastavnicima u čitavom prostoru Škole (maska se nosi  i u učionicama i na hodniku).
Dužni ste izmjeriti tjelesnu temperaturu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smijete doći u školu, već to prijaviti razredniku  ili na  školski mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   te izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju. Povišenom tjelesnom temperaturom smatra se temperatura pod pazuhom > 37,2⁰. Temperaturu ćete upisivati svakodnevno u listu koja će se nalaziti u vašoj razrednoj učionici.
Prilikom ulaska u školu zabranjeno je grupiranje. Obavezni ste držati razmak od najmanje 1.5 m i odmah otići u svoje učionice. Tijekom odmora ne izlazite iz svojih učionica osim iznimno u slučaju potrebe. Ne biste smjeli  kontaktirati s učenicima iz drugih razrednih odjela, a preporučujemo da ponesete u školu hranu i piće koje mislite konzumirati tijekom odmora jer su izlasci iz škole tijekom odmora zabranjeni.
Važno je redovito pranje ruku tekućom vodom i sapunom( uputstvo o pravilnom pranju ruku nalazi se u sanitarnom čvoru). Prolazak hodnicima potrebno je skratiti na minimum i prilikom prolaska  ne dodirivati  nepotrebno površine ili predmete.

U školu ne smijete doći ukoliko:
 a) imate simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
 b) imate izrečenu mjeru samoizolacije
 c) imate saznanja da ste zaraženi s COVID-19, a roditelj je dužan isti dan o tome obavijestiti razrednika/icu SMS porukom, i u slučaju simptoma zaraženosti COVID-om i na mail Škole .
Informacije za roditelje i roditeljski sastanci će se u najvećoj mjeri obavljati telefonskim putem ili online.
Sve ostale informacije vezane za COVID-19 možete pronaći na stranicama HZJZ.

7. rujna 2020. u ponedjeljak učenici dolaze po slijedećem rasporedu:
8:00  drugi i četvrti razredi
10:00 prvi* i treći razredi

Učenici prvih razreda okupljaju se u dvorištu Škole otkud će ih u prostor Škole uvesti njihovi razrednici. 

Svima nama ugodan, sretan, uspješan i nadasve zdrav  početak nove školske godine želi vaš ravnatelj Želimir Vujić.

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr