Radionica u okviru DSD-nastave

E-mail Ispis PDF


     Kao i svake godine tako i ove održana je radionica za učenike 4. razreda koji polaze Nastavu za njemačku jezičnu diplomu -  DSD.  Dugogodišnje partnerstvo s  Gimnazijom „Dr. Ivana Kranjčeva“  iz Đurđevca omogućilo je učenicima iz obje škole pripremu za DSD II ispit uz pomoć gospodina Dronske, koordinatora DSD programa u  Hrvatskoj.
Prva priprema za DSD II ispit B2/C1 razine u poznavanju njemačkoga jezika održana je u našoj Gimnaziji, 4. listopada 2018. godine.  Učenici iz Gimnazije „Dr. Ivan Kranjčeva“ iz  Đurđevca su zajedno s našim DSD-ovcima marljivo radili i uvježbavali kako pravilno napisati sastavak koji je dio pismenog dijela DSD II ispita.
 Zadatak je bio odrediti što je potrebno pisati u uvodnom dijelu sastavka, kako povezati uvod i glavni dio te prepričavanje teksta vlastitim riječima. Radionica je započela u jutarnjim satima i uz manje odmore i jedan veći za organizirani ručak, završila u popodnevnim.
     Nastavak druženja održan je 29. listopada 2018. u Gimnaziji „Dr. Ivana Kranjčeva“ u Đurđevcu. Na toj radionici učilo se kako iščitati i opisati podatke iz različitih dijagrama. Uz to ponovili smo i korištenje participa I i II, koji se koristi  kod opisivanja vrijednosti dijagrama. Unatoč tome što se moralo aktivno sudjelovati u radu i učenju satovi su održani u ugodnoj i opuštenoj atmosferi s mnogo smijeha i zabave.
Na kraju organiziran je obilazak Muzeja grada Đurđevca i posjet glavnoj đurđevačkoj atrakciji, đurđevačkim devama.Iva Pavičić, 4.a

Izvannastavne aktivnosti