Deset godina DSD-a

E-mail Ispis PDF

Školske godine 2017/2018. obilježili smo desetu godišnjicu održavanja  prvih DSD ispita u našoj školi. Tada su to bili ispiti samo na B2/C1 razini poznavanja njemačkog jezika, a danas našim učenicima omogućujemo i polaganje niže razine (A2/B1) njemačkog jezika. U ovih deset godina na stotine učenika je iz naše škole izašlo s međunarodno priznatom Njemačkom jezičnom diplomom koja im otvara vrata fakultetima u Njemačkoj. Naša škola je među vodećima u Hrvatskoj po broju položenih DSD-ispita što govori o izvrsnoj kvaliteti naših učenika, ali i odličnoj pripremi za polaganje DSD ispita.  Nekoliko učenika dobilo je i stipendije za višetjedni boravak u Njemačkoj. Zahvaljujući DSD-programu u našoj su školi do sada 6 mladih Nijemaca obavljali svoju volontersku godinu pomažući nastavnicima i učenicima u pripremanju ispita  Njemačke jezične diplome.
Voditelj DSD-programa u našoj školi je Robert Poljan, prof. savjetnik, a DSD-nastavu održavaju i profesori Katarina Beljan, Mihaela Matekov i Marko Rosić. Profesori Katarina Beljan, Mihaela Matekov i Robert Poljan završili su edukaciju za provođenje DSD 1 ispita tako da se usmeni dio DSD 1 ispita u našoj školi provodi bez nazočnosti njemačkih lektora. DSD program je u našu školu uveo tadašnji i sadašnji koordinator DSD-programa u Hrvatskoj, dr. Urlich Dronske.  
Povodom obilježavanja desete godišnjice DSD-programa u našoj školi održali smo radionicu s pet bivših DSD-učenika koji su nas informirali o tome kako im je njemački jezik pomogao na fakultetu i kako su zahvaljujući njemačkom jeziku dobili priliku za bolje radno mjesto.
Na sljedećim poveznicama možete pronaći još nekoliko informacija o našoj školi i DSD-programu:
http://www.pasch-net.de/de/zjp.html (kliknuti na video broj 2, grad Bonn)
http://www.pasch-net.de/de/par/spo/eur/kro/3361545.html
https://www.facebook.com/kmkpad/videos/757484897776195/

Izvannastavne aktivnosti