Poludržavno natjecanje iz košarke

E-mail Ispis PDF

Bez naslova

Dana 15.3.2018. (četvrtak) išli smo na poludržavno natjecanje iz košarke za učenike srednjih škola koje se održavalo u Novskoj. Na natjecanju su sudjelovale četiri ekipe: Velika Gorica, Petrinja, Krapina i mi, Bjelovar. Za prolazak na državno bile su nam potrebne dvije pobjede, u polufinalu i finalu. Prije samog natjecanja potajno smo se nadali i vjerovali da možemo ostvariti dobar rezultat i izboriti nastup na samoj završnici.

IMG-20180321-WA0004

Prvu utakmicu pobijedili smo Petrinju rezultatom 38:35. Utakmica nije bila nimalo lagana, ali naše jedinstvo i naša želja odveli su nas do pobjede.

IMG-20180321-WA0000
U finalu smo igrali protiv Velike Gorice. Nakon odličnog otvaranja utakmice poveli smo 15:2 i do poluvremena smo uspjeli održati desetak poena razlike. U drugom poluvremenu Gorica se budi i vraća u igru te preuzima vodstvo 27:26. Ipak u završnici utakmice bili smo spretniji i hladnije glave od njih te smo došli do pobjede 36:33.
Velike zasluge sigurno idu i profesoru Balabanu koji nas je odlično posložio i povukao par taktičkih poteza koji su nas smirili u samim završnicama i jedne i druge utakmice.
Na državnom prvenstvu ići ćemo po pobjedu u svakoj utakmici, ali nama je najvažnije iskustvo koje ćemo dobiti. Iako u našoj ekipi ne treniraju svi košarku, krasi nas velika borbenost i složnost.


Jan Zvonimir Vrdoljak

Izvannastavne aktivnosti