Stručno predavanje ,,Uloga građana volontera u zbrinjavanju nezbrinutih pasa (mačaka)''

E-mail Ispis PDF

Dana 15. veljače 2018. godine u školskoj knjižnici je održano stručno predavanje dr. Gordane Knežević Miličić. Tema predavanja je bila Uloga građana volontera u zbrinjavanju nezbrinutih pasa (mačaka), a održano je u sklopu projekta ,,Daj šapi glas''.

Veličina i moralni napredak naroda moći će se mjeriti po tome kako postupaju sa životinjama… riječi su poznatog indijskog političara i vođe Mahatme Gandhija kojima je dr. Knežević počela svoje predavanje. Na predavanju su učenici, čuvari projekta, slušali o nezbrinutim psima (mačkama), načinima kojima se može utjecati i spriječiti odbacivanje pasa i mačaka, o njihovom zbrinjavanju u našem gradu, a naglasila je i nekoliko važnih točaka iz novog Zakona o zaštiti životinja. Doktorica nas je osvijestila kako mi, kao građani, možemo pomoći nezbrinutim životinjama i udrugama koje skrbe o njima. Kroz priču i fotografije učenici su mogli uočiti njezin hvalevrijedan rad te iskustva u zbrinjavanju i udomljavanju napuštenih životinja. Osvijestila nas je kako možemo biti podrška i širiti pozitivan stav prema zaštiti bića koja potpuno ovise o nama.

Zahvaljujući dr. Knežević, koja se bezuvjetno odazvala našem pozivu, izdvojila svoje slobodno vrijeme i s tolikom ljubavlju održala ovo predavanje, učenici su je pozdravili pljeskom i osmijehom. Nakon ovakvog motivirajućeg i poticajnog predavanja učenicima neće biti teško planirati daljnji humanitarni i volonterski rad, ali i utjecanje na širu javnost.

Clipboard1

Izvannastavne aktivnosti

Kontakt

Tajništvo: 043.241.578 (administratorica)   
                043.220.175 (tajnica)   
Psiholog i pedagog: 043.221.310    
Zbornica: 043.220.945    
Ravnatelj: 043.241.088                
Fax:     043.220.946

Email: ured@gimnazija-bjelovar.skole.hr