9. Otvoreni dan Kemije

E-mail Ispis PDF

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu održao je po deveti put manifestaciju „Otvoreni dan Kemije“. Otvoreni dan održao se 15. travnja 2016.godine od 10 do 19 sati. I ove godine više od dvjesto studenata te pedeset nastavnika, asistenata i tehničara Kemijskog odsjeka PMF-a nastojalo je na zanimljiv način prezentirati kemiju. Ove godine na Otvorenom danu sudjelovalo je čak 100 učenika naše škole.  Manifestacija je nudila ponešto zanimljivo za svakoga te su za učenike osnovnih i srednjih škola održane zanimljive i edukativne radionice.
Učenici prvih razreda sudjelovali su na predavanju s pokusima Kemijske akrobacije, a ostali na predavanju s pokusima Kemija svjetlećih štapića. Svi učenici su imali priliku posjetiti uzbudljivi „Svijet kemije“gdje ih je i ovaj put čekalo mnoštvo zanimljivih pokusa te studenti koji su im pobliže objasnili reakcije.
Voditeljice na Otvorenom danu bile su profesorice Tanja Mamić i Ankica Fusić.

Otvoreni dan Kemije ove se godine održavao istodobno s popularnoznanstvenim manifestacijama na svim ostalim odsjecima PMF-a pod zajedničkim nazivom Dan i noć na PMF-u, povodom proslave 70. obljetnice osnutka PMF-a i 140. obljetnice početka nastave prirodoslovlja na Sveučilištu u Zagrebu. Osim Otvorenog dana Kemije veliki broj učenika naše škole sudjelovao je i na događanjima odsjeka biologije, fizike i matematike.

Kao i svake godine, ponosni smo i sretni što smo mogli sudjelovati na ovom događanju, što smo imali prilike vidjeti mnoštvo pokusa te pobliže upoznati naš, možda budući, fakultet.


Lucija Šogorić, 1.c

Izvannastavne aktivnosti