Dodjela DSD diploma

E-mail Ispis PDF

Na Dan učitelja – 5. listopada 2015. našim su vrijednim učenicima dodijeljene DSD diplome. Dodjela je održana u kupoli, a diplome su učenicima podijelili njihovi mentori i nastavnici DSD-a – Mihaela Matekov, prof. i Robert Poljan, prof.IMG 6989 Nekoliko riječi o provođenju i polaganju ispita rekao nam je prof. Poljan: “Prošle školske godine ispit je prijavilo 85 učenika, a njih 75 je položilo ispit. Trideset i četvero učenika je dobilo B1 diplomu, a 41 učenik A2, ovisno o bodovima koje su ustvarili na usmenom i pisanom dijelu ispita. Prvi put je DSD 1 ispit polagala i profesorica naše škole: bivša nastavnica Engleskog jezika Maja Krpan, prof.
U našoj se školi provodi DSD 1 ispit (razina A2/B1) od 2012. godine. Za razliku od DSD II nastave, učenici ne moraju pohađati fakultativnu nastavu njemačkog jezika, već se u okviru redovne nastave pripremaju za polaganje navedenog ispita. IMG 7003Učenici ispit polažu  prema sljedećem rasporedu: učenici nastavljači općeg i matematičkog smjera ispit polažu u trećem razredu, učenici početnici općeg i matematičkog smjera mogu ispit polagati u četvrtom razredu, učenici nastavljači jezičnog smjera ispit polažu u drugom razredu, učenici početnici jezičnog smjera ispit polažu u trećem razredu, učenici koji pohađaju DSD II nastavu ispit polažu u drugom razredu.
     Kod prijave za DSD I ispit najvažnija je procjena predmetnog nastavnika može li učenik položiti ispit ili ne. Stoga ne moraju svi učenici polagati ispit ako predmetni nastavnik na temelju učenikovih postignuća u nastavi procjenu da njegove kompetencije nisu postigle A2/B1 razinu. DSD I ispit provode Katarina Beljan, prof., Mihaela Matekov, prof. i Robert Poljan, prof. bez sudjelovanja lektora iz Njemačke na ispitu. Navedeni nastavnici završili su izobrazbu za ispitivača DSD I ispita i dobili certifikat za provođenje DSD I ispita u Gimnaziji Bjelovar."  
    Sretno vam šprehanje i ove školske godine! Nadamo se velikom odazivu učenika, ali i pokojeg nastavnika.

Izvannastavne aktivnosti