Natjecanja

Naši najbolji matematičari!

E-mail Ispis PDF

IMG-20190401-WA0008Luka Ćurić (4.a) i Jakov Markovinović (2.d) sudjelovali su na 60. državnom Natjecanju iz matematike održanom u Poreču od 28. do 30. ožujka gdje se osim njih natjecalo još 260 učenika osnovnih i srednjih škola. Mentorica naših učenika je profesorica Ljiljana Sušak, a njihovo sudjelovanje na ovakvom natjecanju je veliki uspjeh. Luka Ćurić je natjecatelj B kategorije, a osvojio je 10. mjesto. Jakov Markovinović je natjecatelj A kategorije i osvojio je 17. mjesto.

Čestitke učenicima i njihovoj mentorici!

Državno natjecanje iz informatike

E-mail Ispis PDF

Na Državnom natjecanju iz informatike održanom održanom u Primoštenu od 19. do 22. ožujka 2019. godine natjecala su se trojica učenika naše škole: Luka Ćurić (mentor: Dario Vidić), Filip Horvat (mentor: Dario Vidić) i Jakov Manjkas (mentorica: Mihaela Kelava).
U kategoriji Osnove informatike maturant Luka Ćurić je osvojio srebrnu medalju, a ovo mu je četvrti plasman na državno natjecanje iz informatike.
Osim izvrsnog 2. mjesta i srebrne medalje Luke Ćurića, treba istaknuti i uspjeh Jakova Manjkasa koji je u kategoriji Osnove informatike za PM gimnazije ostvario odlično 4. mjesto te bio nadomak medalje, kao i Filipa Horvata koji je u istoj kategoriji bio 8.

Čestitke našim učenicima i nadamo se ovakvim rezultatima i u budućnosti.

Županijsko natjecanje iz informatike

E-mail Ispis PDF

Županijsko natjecanje iz informatike održano je 15. veljače u Tehničkoj školi Bjelovar. Učenici Gimnazije Bjelovar natjecali su se u kategorijama Algoritmi i Osnove informatike te su ponovno ostvarili vrhunske rezultate. U kategoriji Algoritmi (prva podskupina) učenik 2. D razreda Ivan Cvrk osvojio je prvo mjesto (mentor: Dario Vidić). U istoj kategoriji (druga podskupina) učenik 3. D razreda Jakov Manjkas (mentorica: Mihaela Kelava) osvaja također prvo mjesto.

U kategoriji Osnove informatike za Gimnazije, učenik 4. A razreda Luka Ćurić (mentor: Dario Vidić) osvaja uvjerljivo prvo mjesto, dok u kategoriji Osnove informatike za PM Gimnazije prvo mjesto osvaja Jakov Manjkas (mentorica: Mihaela Kelava). U istoj kategoriji drugo mjesto osvaja učenik Filip Horvat iz 4. D razreda (mentor: Dario Vidić) dok treće mjesto osvaja učenik 2. D razreda Fran Kovačić (mentor: Dario Vidić). Na županijskom natjecanju sudjelovali su i: Stella Kiš, Dorotea Globan, Nikola Mamić, Jakov Markovinović i Mislav Plavac s također hvale vrijednim rezultatima.

Čestitamo svima!

IMG 20190215 142324

 

 

Ažurirano: Utorak, 19 Veljača 2019 13:54

Ekipno natjecanje iz matematike

E-mail Ispis PDF

7. svibnja 2018. godine u Puli je održano Ekipno natjecanje iz matematike na državnoj razini, a Gimnaziju Bjelovar su predstavljale dvije ekipe i to u kategoriji Matematičkih gimnazija i Centara izvrsnosti. Na natjecanju u kategoriji srednjih škola sudjelovalo je 48 ekipa, a naši su učenici zauzeli 12. i 13. mjesto.

12.mjesto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mentorice ekipa su profesorice matematike Blanka Iličić, Ljiljana Sušak, Manuela Šimek Martinić i Mirta Đurašević. Učenici koji su se natjecali i kojima čestitamo na uspjehu su:
 Lovro Brzović, Marko Vujanović-Kotarščak, Luka Ćurić i Kristijan Komar (12. mjesto)
Anja Grgec, Lara Brusač, Vana Glumac i Jakov Manjkas (13. mjesto)

13.mjesto
Svima koji su nam omogućili pripreme i odlazak na natjecanje puno zahvaljujemo, a profesoricama i učenicima želimo i dalje uspješan rad.


                                Mirta Đurašević , prof. matematike

Ažurirano: Ponedjeljak, 14 Svibanj 2018 22:02

XIX. državno Natjecanje iz povijesti

E-mail Ispis PDF

XIX. državno Natjecanje iz povijesti ove je godine  održano u Makarskoj od 25. do 27. travnja, a škola domaćin bila je OŠ oca Petra Perice. Iz Gimnazije Bjelovar na Natjecanje je pozvano troje učenika: IMAG0206Matija Drmić (1.skupina), Martina Špiranec (2. skupina) u pratnji mentorice prof. T. Grgičin i Josip Imbrišak (3.skupina) u pratnji mentorice prof. M. Štimac. Natjecatelji, mentori i ostali sudionici natjecanja bili su smješteni u Hotelu Dalmacija koji je opravdao svoj status luksuznog hotela. IMAG0167

Prvi dan natjecanja bio je rezerviran za smještaj sudionika natjecanja u sobe i svečano otvorenje natjecanja koje je održano u obližnjem Hotelu Meteor. Ono najvažnije za nas natjecatelje, pisanje testa, zbilo se  idući dan u prostorijama OŠ oca Petra Perice od 9 do 10 sati. Nakon testa imali smo slobodno vrijeme do ručka, a nakon ručka zajedno s mentorima išli smo u obilazak grada. Posjetili smo franjevački samostan, Malakološki muzej, upravu Parka prirode Biokovo i vozili se brodom do Baške Vode i natrag. Oko 18 sati vratili smo se u hotel vidjeti ono najvažnije: privremene rezultate. Matija Drmić osvojio je 2. mjesto u skupini prvih razreda, Martina Špiranec 4. mjesto u skupini drugih razreda, a Josip Imbrišak 1. mjesto u skupini trećih razreda. Nakon objave privremenih rezultata, natjecatelji su imali pravo uvida u testove i mogućnost žalbe.  Zadnji dan natjecanja bio je rezerviran za svečano zatvaranje natjecanja i proglašenje pobjednika, a prije toga imali smo slobodno vrijeme koje smo iskoristili za šetnju gradom i rivom. Poslije ručka krenuli smo put Bjelovara iz prelijepe Makarske koja će nam zauvijek ostati u lijepom sjećanju.   
                                                                                                           

 

 

 

Josip Imbrišak, 3.b

Stranica 1 od 7

 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  » 
 •  Kraj 

Izvannastavne aktivnosti