Valentinovo u našoj školi

E-mail Ispis PDF

I ove smo školske godine obilježili Valentinovo. Romantična priredba je održana 19. veljače 2019. godine. Odlučili smo proslaviti Valentinovo bez obzira na datum jer nikada nije kasno za slavlje ljubavi. Ipak, nismo zaljubljeni samo jedan dan u godini. Ljubav bismo trebali njegovati cijelu godinu, a Valentinovo proživljavati svaki dan.

IMG 1412

Naši su učenici pripremili zanimljiv program. Pregršt ljubavnih pjesama izveli su naši vokalno i instrumentalno daroviti učenici. Na glazbenom smo repertoaru mogli čuti svjetski poznate pjesme Shallow, City of stars, Some say love, ali i domaće pjesme Dođi, Terca na tišinu, Hodaj, Pratim te, Ne diraj moju ljubav, Rano, Prva ljubav te pjesme Trag u beskraju i Moj galebe našeg najpoznatijeg izvođača Olivera Dragojevića. Učenici u čijim smo melodijama uživali su David Palijan, Lucija Radoš, Sara Andričić, Lea Virovac, Petra Stančin, Nives Kovačić, Lana Trempetić, Selin Nikolić Šipek, Lovro Lukačić, a atmosferu su značajno obogatili i učenici školskog tamburaškog sastava.

IMG 1367IMG 1360

IMG 1368IMG 1390

IMG 1393IMG 1401

IMG 1405IMG 1418

Ljubav je pustolovina prepuna rizika, ponekad zaboravljena, nerijetko nesretna. Voljeti i biti voljen smisao je života. Sve su to iskusili i neki od najpoznatijih muškaraca svih vremena: kraljevi, vojskovođe, književnici, skladatelji … Svi su oni okusili čari ljubavnog zanosa, a neki od njih pronašli i ljubav svog života unatoč udaljenosti, ratovima i zabranjenim vezama. Svoje su osjećaje voljenim ženama iskazivali romantičnim pismima. Neka od najljepših ljubavnih pisama pročitale su nam učenice Karla Štefan, Ana Marija Horvat, Matea Hozmec i Dejana Misirača u ulogama ljubljenih dama kojima su ova pisma poslana. Razgovorom su nam otkrile ljubavne brige Pierrea Curriea, Napoleona Bonapartea, Ludviga van Beethovena i Honoréa de Balzaca.

IMG 1382IMG 1419

U pisanju ljubavnih pisama okušali su se i naši učenici sudjelovanjem u Natječaju za najljepše ljubavno pismo u organizaciji Knjižnice Sesvete. Na natječaj se prijavilo četvero učenika naše škole, a ljubavno pismo naše učenice Ele Nalevke je pohvaljeno od strane Stručnog povjerenstva Knjižnice Sesvete te je tom prilikom prisustvovala Završnoj svečanosti Natječaja.

Priredbi je ,,gostovala'' još jedna svjetski poznata osoba. Duhovita zanesenjakinja, nepopravljiva romantičarka, smušena karijeristica, najpoznatija svjetska solerica. Ona je legenda čije nam ime mami osmijeh na lica. Ona je Bridget Jones. Monolog iz Dnevnika Bridget Jones izvela je učenica Karla Kasalo.

IMG 1404

Iznimna nam je čast što je našoj priredbi prisustvovao i naš bivši učenik Bruno Bišćan. Bruno danas studira na Jazz akademiji u Grazu. U svojim se školskim danima iznimno zalagao u svim aktivnostima, a našu je priredbu dodatno uljepšao jazz improvizacijom filmske teme U registraturi skladatelja Arsena Dedića.

IMG 1408

Priredbu su organizirale prof. Krgović i prof. Barišić Mudri uz tehničku i moralnu podršku ravnatelja Želimira Vujića. Program su vodili učenici 1.a razreda: Iva Bjelić i Lovro Đurišić. Naše je glazbenike uvježbavala profesorica Vesna Krgović. Učenicu Karlu Kasalo pripremila je profesorica Mirjana Maretić. Za scenski nastup učenica Ane Marije Horvat, Karle Štefan, Matee Hozmec i Dejane Misirača pripremala je knjižničarka Biljana Barišić Mudri.

IMG 1398

Zahvaljujemo svima koji su prisustvovali priredbi, a posebno zahvaljujemo učenicima koji su sudjelovali u programu, kao i njihovim mentorima. Za njih i mentore održan je ,,after party'' u školskoj knjižnici gdje smo nastavili ugodno druženje uz poslastice i sok.

Izvannastavne aktivnosti